Ministerul Economiei: Ordonanta de URGENTA de ULTIMA ORA Anuntata cu Schimbari in Romania

Ministerul Economiei Ordonanta URGENTA ULTIMA ORA Anuntata Schimbari Romania

Ministerul Economiei le vorbeste in mod oficial romanilor din intreaga tara, multumita unor anunturi oficiale, despre ceea ce se intampla din punct de vedere al masurilor luate pentru economie, dar si din punct de vedere al evenimentelor de interes care au loc in tara noastra in aceasta perioada.

Ministerul Economiei a omologat o noua ruta turistica recent, dar a publicat si un proiect de Ordonanta de Urgenta care reglementeaza schema de ajutor pentru tranzitia catre economia circulara, fiind crescut si bugetul alocat acestei tranzitii, de la 8 milioane de euro, la nu mai putin de 12.55 milioane.

“O nouă rută omologată de #MEAT așteaptă turiști – Terra Galdica, destinație ecomuzeu – civilizația apei și colibelor din Munții Trascău. Județul Alba se poate mândri cu o rută cultural turistică, proaspăt aprobată. Arealul Terra Galdica cuprinde 11 rezervații de interes național: rezervații complexe: Cheile Întregalde, Cheile Gălzii, Cheile Găldiței și Turcului, Cheile Pravului, Cheile Tecșeștilor, Piatra Cetii, Cheile Cetii, Iezerul Ighiel; rezervații geologice: Bulzul Gălzii (Piatra Bulzului).

Rezervații botanice: Poiana cu narcise de la Tecșești, Poiana cu Narcise de la Negrileasa. Turiștii pot vizita bisericile de lemn, peșterile carstice sau, cei pasionați de mișcare, se pot bucura de traseele montane și circuitele mountain bike. #MEAT majorează bugetul schemei de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară!

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a publicat spre consultare proiectul de Ordonanță pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 27/2022 privind reglementarea unor măsuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară aprobată cu completări prin Legea nr. 197/2023. Actul normativ modifică bugetul inițial aprobat, prin suplimentarea acestuia, astfel încât mai multe firme să se bucure de finanțare.

Bugetul inițial alocat schemei era echivalentul în lei al sumei de 8 milioane euro, însă, după suplimentare acesta va fi de 12,55 milioane euro. Totodată, se modifică și numărul beneficiarilor, care crește la 90. Decizia majorării sumelor disponibile a fost luată în urma cererii crescute din partea industriei, în urma sesiunii de depunere a cererilor de finanțare lansată în luna decembrie 2022, fiind depuse 94 cereri de finanțare, din care doar 47 au primit finanțare, urmare epuizării bugetului.

Peste 600 de jucători talentați, din peste 120 de țări se vor întâlni la Iași, în perioada 24 august – 03 septembrie, pentru a lua parte la Campionatul Mondial de Esports. Campionatul are loc în cadrul Digital Throne, festival care reunește toate formele de entertaining digital. Astfel, pe lângă competițiile programate, cei prezenți se vor putea bucura și de reprezentații cu artiști de renume.”