Romania: Vestile PROASTE privind Aderarea la Schengen, ce BLOCAJ a Provocat Austria

Romania Vestile PROASTE Aderarea Schengen BLOCAJ provocat Austria

Romania asteapta de foarte multa vreme sa i se permita aderarea la Spatiul Schengen, insa din pacate acest lucru pare sa fie, in continuare, foarte departe de realizare, iar asta pentru ca Austria continua sa refuze sa isi schimbe vet-ul din decembrie 2022, iar asta pare sa fi generat un blocaj politic la nivel european, din pacate.

Romania nu reuseste sa desfaca acest blocaj, chiar daca la nivel teoretic are ajutorul institutiilor europene, dar si a unor guverne foarte importante din Uniunea Europeana, printre care cele ale Germaniei si Spaniei, insa Austria reuseste totusi sa blocheze aderarea, impreuna cu Olanda, care nu vrea nici Bulgaria in acest sistem, tarile fiind “legate”.

Romania are sanse foarte mici, la ora actuala, sa-si completeze aderarea la Schengen pana la finalul acestui an, o problema extrem de serioasa care pare fara solutie, astfel ca ramane sa vedem in ce masura urmatoarele luni ar putea aduce schimbari de situatie, sau obiectivul national va ramane in continuare doar un vis, care va fi imposibil de atins, pana in anul 2024.

“Cei din Austria au politizat acest subiect. Vorbesc despre migranți când, de fapt, aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen nu are nicio legătură cu acest subiect. Iar cifrele europene arată că atunci când ajung migranți în Austria, nu trec prin România. Și este evident lucrul acesta. Deci este o problemă politică a dreptei europene.

Care este incapabilă să fie clară pe acest subiect și să își convingă partenerii din Austria să susțină o decizie europeană privind România și Bulgaria. Am discutat cu președinta Comisiei Europene, mai continuăm acest dialog, căutăm să prezentăm argumente, dar acum vorbim strict de un blocaj politic.”