Armata Romana: 3 Anunturi Importante de ULTIMA ORA privind Soldatii Romani

Armata Romana 3 Anunturi Importante ULTIMA ORA Soldatii Romani

Armata Romana transmite in mod oficial 3 anunturi importante de ultima ora cu privire la soldatii romani, iar asta deoarece in atentia oamenilor din toata tara este adusa, intr-o prima faza instructia vanatorilor de munte, dar si plecarea lotului de militari care participa la Invictus Games 2023 la Dusseldorf.

Armata Romana aduce in atentia romanilor inclusiv o misiune umanitara de transport realizata la cerere Departamentului pentru Situatii de Urgenta, ea fiind aprobata de catre Angel Tîlvăr pentru ca un pacient diagnosticat cu arsuri puternice sa ajunga langa Frankfurt pentru a primi ingirjirile medicale de care are nevoie.

“Instrucția vânătorilor de munte din cadrul batalioanelor 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” și 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” continuă, alături de militarii francezi dislocaţi în România, în facilitățile de instruire din proximitatea garnizoanelor Vatra Dornei și Sfântu Gheorghe, prin desfășurarea unor exerciții tactice cu și fără trageri de luptă, de tip STX, FTX și LFX, precum și a exercițiilor specifice instrucției alpine.

„În echipă, cu echipa, pentru echipă!” „En equipe, avec l’equipe, pur l’equipe!” Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea unei misiuni umanitare pentru transportarea aeriană a unui pacient diagnosticat cu arsuri către un spital din localitatea Offenbach, Germania. Aeronava militară de tipul C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat luni, 4 septembrie, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, la ora 10.00, pe ruta Otopeni-Iași-Frankfurt și retur.

Misiunea se execută la solicitarea şefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborurilor este formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din capitală. Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au participat luni, 4 septembrie, la sediul MApN.

La ceremonia prilejuită de plecarea lotului de militari răniți ai Armatei României la Invictus Games 2023, de la Düsseldorf. În cadrul activității, în semn de apreciere pentru rezultatele obținute la edițiile precedente ale competițiilor sportive, ministrul apărării naționale a înmânat Drapelul României, căpitanului lotului, plutonierul adjutant (în retragere) Florin Boc.

Ministrul Tîlvăr a asigurat membrii Invictus de întreaga susținere a conducerii MApN: „Învățăm de la dumneavoastră, veteranii răniți în teatrele de operații, lecțiile valorase ale perseverenței în viața de zi cu zi, ale curajului de a lupta pentru idealuri, chiar și atunci când acestea par îndepărtate sau chiar intangibile. Cred cu tărie că este important ca, dincolo de declarațiile oficiale, să ne implicăm activ și permanent în susținerea dumneavoastră și să ne asigurăm că ajungeți acolo unde v-ați propus!”.”