Ministrul Energiei Dezvaluie Masurile Luate in Primele Luni de Mandat in Romania

Ministrul Energiei Dezvaluie Masurile Luate in Primele Luni de Mandat in Romania

Ministrul Energiei a decis sa prezinte realizarile sale cele mai importante din primele luni de mandat in Romania, iar asta pentru ca a luat o serie de hotarari importante care au impact pentru piata de energie din Romania, iar mai jos puteti vedea ce se intampla.

Ministrul Energiei detaliaza doar cele mai importante realizari din scurta sa perioada la conducerea ministerului, iar asta pentru ca vorbim despre cateva foarte importante, care vor fi extrem de benefice pentru milioane de romani in cursul anilor urmatori.

“Mereu am considerat că răspunderea unei funcții publice vine la pachet cu transparența. Am făcut o scurtă dare de seamă cu tot ceea ce am reușit în aceste două luni și jumătate ca ministru al energiei, alături de echipa mea.

Se adaugă la ceea ce am prezentat în raport măsurile interne de reorganizare a muncii ministerului, de întărire a capacității administrative. Am păstrat tot ceea ce a fost bun și am intervenit doar acolo unde e nevoie. Cred în principiul: “întâi de toate să nu faci rău”.

Câteva repere de etapă:

  • Investiții de +10 miliarde de lei semnate, cu finanțare europeană din PNRR și Fondul pentru Modernizare;
  • 3 miliarde lei pentru compensarea facturilor la energie electrică și gaze și menținerea unui preț scăzut la facturile românilor;
  • Start Neptun Deep;
  • Listarea Hidroelectrica;
  • Reluarea proiectului strategic Tarnița-Lăpuștești;
  • Accelerarea programului nuclear civil românesc și a proiectelor de curent continuu pentru transportul energiei electrice (HVDC și Coridorul Verde);
  • Consolidarea parteneriatului strategic cu SUA în domeniul energetic;
  • 88% grad de umplere a depozitelor românești de gaz (țintă europeană atinsă) și pregătirea pentru iarnă.

Plus multe altele. Vă invit să le descoperiți în raport (link în comentarii) și vă mulțumesc pentru tot sprijinul! Împreună construim România Viitorului.”