Austria: Karl Nehammer Dezvaluie Masurile CRITICE dupa BLOCAREA Aderarii la Schengen a Romaniei

Austria Karl Nehammer Dezvaluie Masurile CRITICE BLOCAREA Aderarii Schengen Romaniei

Austria a luat o serie de masuri critice dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, Karl Nehammer dezvaluind in mod oficial ceea ce a fost hotarat pentru ca numarul cererilor de azil sa scada, iar mai jos aveti cateva dintre cele care au avut succes, ele vizand procesarea rapida a cererilor de azil, unele in doar 72 de ore de la depunere.

Austria a redus substantial perioadele de timp necesare pentru procesarea cererilor de azil depuse de catre diversi cetateni straini, iar asta pentru a le putea da raspunsuri de acceptare, sau respingere, si a ii retrimite in tarile de origine, unul dintre obiectivele pe care Karl Nehammer s-a straduit sa il puna in practica in ultimele luni.

Austria lucreaza deasemenea cu Serbia, Ungaria si Macedonia de Nord pentru a putea face fata numarului mare de migranti care ajung in fiecare dintre aceste tari, vamesii austrieci ajutandu-i pe cei ai acestor tari sa proceseze cat se poate de rapid cererile de azil care vin de la acestia, iar procesul pare sa fie unul de succes.

“Ne bazăm din ce în ce mai mult pe proceduri rapide și accelerate, care durează doar 28 de zile sau 72 de ore. „Task Force for Repatriations” are succes; efectuează în mod regulat verificări cheie și a contribuit la creșterea semnificativă a numărului de returnări de la începutul anului. Toate acestea îi descurajează pe migranții ilegali să depună cereri.

Polițiștii austrieci lucrează în Serbia, Ungaria și Macedonia de Nord și sprijină autoritățile de frontieră de acolo. Aceasta înseamnă: Ofițerii noștri de poliție sunt, de asemenea, dislocați la granițele dintre Ungaria și Serbia, Macedonia de Nord și Serbia și Macedonia de Nord și Grecia.”