Austria: Noi Anunturi de ULTIMA ORA ale Romaniei privind BLOCAREA Aderarii la Schengen in 2023

Austria Noi Anunturi ULTIMA ORA Romaniei BLOCAREA Aderarii Schengen 2023

Austria sfideaza in continuare Romania dupa anuntul lui Karl Nehammer de a bloca aderarea la Schengen inclusiv in cursul anului 2023, insa autoritatile de la Bucuresti au devenit mai active in ceea ce priveste criticile impotriva guvernului de la Viena, dar si masurile luate pentru a grabi aderarea la acest sistem, chiar si candva in cursul anului 2023.

Austria este in centrul unui anunt facut de catre ministrul roman de externe cu privire la motivele din cauza carora guvernul de la Viena a decis sa blocheze aderarea tarii noastre, Luminita Odobescu afirmand ca Romania nu este o ruta foarte circulata pe care migrantii o urmeaza pentru a ajunge in tarile din Vestul Europei in fiecare zi.

Austria ar trebui sa stie deasemenea si ca Romania pune in aplicare cele mai bune practici pentru protectia frontierelor externe si procesarea cererilor de azil, ceea ce confirma si Comisia Europeana, Frontex sau Europol, iar Karl Nehammer ar trebui sa-si regandeasca pozitia vis-a-vis de aderarea Romaniei la Schengen, mai ales ca exista sustinere din partea multor tari.

“Este nemeritat că statele membre nu au luat decizia unanimă necesară pentru aderarea noastră. Populația noastră este dezamăgită, la fel și companiile afectate. Țara noastră nu este o sursă sau o rută pentru migrația ilegală. Dimpotrivă, aplicăm cele mai bune practici în protecția frontierelor externe și în procedurile de azil și returnare.

Acest lucru este confirmat și de Comisia UE, Frontex și Europol. Toți partenerii noștri recunosc că protejăm în mod eficient frontierele externe ale UE. Este în interesul nu numai al României, ci al întregii Europe, să se ia cât mai repede o decizie care să permită României aderarea la Schengen.”