Italia: Giorgia Meloni Decide Masuri FERME dupa Noua Blocare a Aderarii Romaniei la Schengen

Italia Giorgia Meloni Decide Masuri FERME Noua Blocare Aderarii Romaniei Schengen

Italia trece printr-o situatie foarte ingrijoratoare in momentul de fata, iar asta o forteaza pe Giorgia Meloni sa puna in aplicare masuri ferme si radicale dupa noua blocare a aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca numarul migrantilor care continua sa ajunga pe teritoriul sau ramane foarte ridicat, ceea ce reprezinta o problema majora pentru intreaga UE.

Italia vrea masuri pe termen lung care sa rezolve problemele structurale generate de migratia ilegala, nu masuri pe termen scurt, Giorgia Meloni spunand ca e dispusa inclusiv sa accepte pierderi politice acum, pentru ca pe termen lung sa rezolve problema migratiei in tara sa, ceea ce poate ajuta Romania sa adere mai usor, poate in 2023.

Italia incearca sa convinga Comisia Europeana sa semneze cat mai rapid pactul privind migratia si azilul, de care aderarea Romaniei la Schengen depinde intr-o foarte mare masura, asa ca ramane sa vedem daca vor fi indeplinite cererile Giorgiei Meloni, dar si de cat timp va fi necesar pentru ca acest lucru sa se intample.

“Politica externă este întotdeauna politică internă. Aceasta înseamnă abordarea unora dintre problemele majore nerezolvate ale ultimelor decenii, cum ar fi imigrația. Nu mi-e frică să plătesc un preț pe termen scurt, pentru că nu mă interesează soluțiile efemere sau răspunsurile propagandiste care funcționează la nivel de comunicare dar durează două luni și apoi revin la punctul de plecare.

Vreau să rezolv problema structural. Este o treabă uriașă, va dura timp, dar până la urmă vom avea mai bine de traficanți, vom opri imigrația ilegală și vom gestiona imigrația legală într-o manieră ordonată. Înseamnă să garantăm acorduri și investiții în Italia, să ne ajutăm companiile să deschidă noi oportunități.”