OMS Atrage ATENTIA Lumii Intregi cu un INGRIJORATOR Anunt pentru Populatie

OMS Atrage ATENTIA Lumii Intregi INGRIJORATOR Anunt Populatie

OMS atrage atentia lumii intregi cu un ingrijorator anunt pentru intreaga populatie a planetei, iar asta deoarece prin vocea directorului Maria Van Kerkhove ne aduce in atentie faptul ca inca exista prea putine informatii cu privire la varianta B.2.86 a Coronavirus, pe care organizatia internationala o monitorizeaza in momentul de fata.

OMS spune ca este nevoie de mai multe secventieri facute pentru ca omenirea sa stie mai multe despre ceea ce se intampla cu aceasta varianta a Coronavirus, care circula in paralel cu cele EG.5 si XBB, toate acestea fiind sub stricta monitorizare a organismului international, deoarece Coronavirus inca evolueaza, din pacate.

OMS le cere tuturor tarilor lumii sa continue sa faca monitorizare pentru cazurile de Coronavirus care se inregistreaza in aceasta perioada, iar asta pentru ca oamenii de stiinta trebuie sa stie ce fel de pericol ar putea exista in cazul acestei variante care circula din ce in ce mai intens in diverse zone de pe glob.

“Avem informații foarte limitate despre această variantă în monitorizare, B.2.86. Deoarece este o variantă monitorizată, există o căutare activă pentru această secvență specială în întreaga lume. Stim că există aproximativ 42 de secvențe care au fost partajate cu GISAID din 11 țări. Acest număr se va schimba probabil. Aceste numere au fost detectate fie de la pacienți, fie au fost detectate în apele uzate.

Având în vedere că a fost detectat în 11 țări, de la sfârșitul lunii iulie, asta ne indică faptul că circulă. Dar acest lucru se află în fundalul a două variante de interes, EG.5 și două dintre subliniile XBB. EG.5 reprezintă aproximativ 30% din secvențele globale, deci această variantă, B.2.86, nu depășește niciuna dintre variantele de interes în acest moment.”