Germania: Actiune Radicala de ULTIMA ORA Contra Italiei, Efecte pentru Romania si Schengen

Germania Actiune Radicala ULTIMA ORA Contra Italiei Efecte Romania Schengen

Germania a luat o masura radicala de ultima ora impotriva Italiei, una care va avea efecte atat impotriva Romaniei, cat si a Schengen, iar asta deoarece guvernul de la Berlin a anuntat in mod oficial intentia de a suspenda preluarea voluntara de migranti din Italia, pentru a reduce presiunea resimtita de numarul mare de persoane ajunse in tara.

Germania si Franta au fost de acord in 2023 sa preia cateva mii de migranti in mod voluntar din Italia, ca parte a unui mecanism de a ajuta tara afectata de numarul mare de migranti, insa italienii blocheaza din 2022 mecanismul Dublin prin care un migrant care a depus o cerere de azil intr-o tara si pleaca in alta, e returnat in tara in care a depus cererea.

Germania a hotarat, dupa 9 luni de asteptare, sa suspende preluarea voluntara a migrnatilor pana cand Italia accepta din nou returnarea migrantilor in baza mecanismului Dublin, acest lucru generand noi tensiuni intre tari si punand presiune pe posibila aderare a Romaniei la Schengen, chiar in cursul anului 2023, asa cum isi doreste foarte multa lume.

“Pe fondul presiunii mari migratorii către Germania și a suspendarii în curs a transferurilor in baza sistemului de la Dublin, Italia a fost informată la sfârșitul lunii august că procesele de selecție a migranților pentru relocare vor fi amânate până la noi ordine. Migranții care au fost deja confirmați de partea germană în trecut vor continua să fie acceptați.

Fundalul suspendării este refuzul continuu al Italiei de a permite așa-numitele transferuri Dublin din Germania. Oricum, rareori funcționează, dar Italia l-a blocat complet timp de nouă luni. Roma a anuntat tarile UE in decembrie 2022 despre suspendarea sistemului Dubli.”