Sorin Grindeanu: Anunturi de ULTIMA ORA cu Decizii pentru Autostrazi si Infrastructura Feroviara

Sorin Grindeanu Anunturi ULTIMA ORA Decizii Autostrazi Infrastructura Feroviara

Sorin Grindeanu a facut 2 anunturi extrem de importante pentru romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca in atentia oamenilor aduce deciziile majore facute in mod oficial, prima dintre ele vizand castigatorul licitatiei pentru achizitia de noi trenuri electrice, finantate prin PNRR, fiind vorba despre o companie din Polonia.

Sorin Grindeanu vorbeste deasemenea mai jos inclusiv despre castigatorul contractului pentru proiectarea lotului 3 al drumului de mare viteza Filiasi – Lugoj, care are 230 de kilometri si care urmeaza sa reduca rudata de deplasare intre aceste localitati, permitand si cresterea fluxului auto in zona.

“ARF a desemnat câștigătorul licitației pentru achiziția de noi #trenuri electrice, finanțată prin #PNRR! Societatea poloneză POJAZDY SZYNOWE PESA BYDGOSZCZ SPOLKA AKCYJNA (PESA) a câștigat licitația pentru achiziția a 20 de rame electrice destinate serviciilor publice obligatorii de transport feroviar de călători de mediu și lung parcurs RE-IR2, împreună cu serviciile de mentenanță pe o perioadă de 15 ani.

Valoarea totală a achiziției este de 1,20 miliarde de lei (fără TVA) și include servicii de mentenanţă și reparații, instruire a personalului în ceea ce priveşte exploatarea și operarea trenurilor precum și transportul, asigurarea, punerea în funcțiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie. În contract este prevăzută o clauză privind posibilitatea suplimentării perioadei de mentenanță cu încă 15 ani și a cantității cu 9 rame electrice inter-regionale.

Ramele electrice RE-IR2 vor fi utilizate pe următoarele rute: Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov; Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria- Târgu Jiu – Craiova; Brașov – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău- Pașcani-Iași/Suceava; Galați – Mărășești – Bacău – Pașcani – lași/Suceava; Galați-Brăila – Făurei – Fetești – Constanța (Mangalia); Mangalia – Constanța – Fetești – Brăila – Mărășești – Bacău -Pașcani – Iași/Suceava; (Giurgiu) București – Ciulnița – Călărași.
După finalizarea lucrărilor de electrificare, trenurile vor fi operate și pe următoarele rute.

Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov; Cluj Napoca – Alba lulia – Simeria- Târgu Jiu – Craiova – Calafat. Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv după soluționarea contestaților/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. CNAIR a semnat astăzi contractul pentru proiectarea lotului 3 al Drumului de mare viteză #Filiași-#Lugoj (230 km)!

Asocierea de proiectanți români are la dispoziție 22 de luni pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Lotului #Domașnea-#Caransebeș (44 km). Contractul cu o valoare de 22,29 milioane de lei (fără TVA) este finanțat prin Programul Transport 2021-2027 (#PT). În acest moment, între Filiași și Caransebeș (179 km), sunt semnate 3 din cele 4 contracte pentru proiectarea drumului de mare viteză Filiași-Lugoj.”