Romania: Masuri de ULTIMA ORA privind Problema Majora cu Impact National

Romania Masuri ULTIMA ORA Problema majora Impact National

Romania se confrunta in momentul de fata cu o problema extrem de serioasa, care are impact national, si care forteaza autoritatile sa anunte o serie de masuri serioase pentru combaterea ei, consumul de droguri devenind acum o prioritate atat pentru Guvernul Romaniei, cat si pentru presedintele Klaus Iohannis, ea urmand a fi adusa in CSAT.

Romania a avut in ultimele luni mai multe dovezi ale tragediilor pe care consumul de droguri le poate provoca, problema fiind una foarte serioasa deoarece vorbim despre consum inclusiv in randul elevilor din scoli, astfel ca Guvernul Romaniei vrea sa ofere testare gratuita pentru elevii ai caror parinti considera ca aceasta masura ar fi necesara.

Romania anunta deasemenea masuri legislative noi pentru a combate si cu mai multe sanctiuni consumul de droguri, inclusiv interdictia de a avea permis de conducere de la 18 ani, daca vorbim despre consumatori cunoscuti, insa deocamdata vorbim doar despre vorbe si mai putine fapte, astfel ca ramane de vazut ce se va intampla in realitate.

“Am văzut şi azi dimineaţă anunţul Preşedintelui României de a intra cu anumite măsuri în CSAT. Se vor lua măsuri drastice. Nu cred în testări în masă, dar am zis că venim cu modificări legislative astfel încât dacă un părinte doreşte ca şi copilul să fie testat, acest lucru să se facă pe cheltuiala statului.

Vor fi şi modificări, cum sunt cele cu permisele de conducere o perioadă în care nu mai ai voie dacă vei fi găsit, poate găsim şi la tinerii între 16 şi 18 ani dacă sunt depistaţi la anumite testări pozitiv în ceea ce priveşte drogurile să nu aibă voie să îşi ia permisul de la 18 ani.”