Austria: 2 Decizii de ULTIMA ORA de la Karl Nehammer, BLOCAREA Aderarii Romaniei la Schengen Continua

Austria 2 Decizii ULTIMA ORA Karl Nehammer BLOCAREA Aderarii Romaniei Schengen Continua

Austria dezvaluie lumii intregi 2 decizii foarte importante pe care cancelarul Karl Nehammer le-a luat in mod oficial, iar asta pentru ca guvernul de la Viena este in continuare foarte hotarat sa blocheze aderarea Romaniei la Schengen, pe de o parte, in timp ce pe alta vrea sa impuna noi controale la granita cu Italia, care trece printr-o criza majora generata de migratie.

Austria vede in situatia de criza din Lampedusa o problema majora care trebuie sa fie administrata in mod corect pentru a nu scapa de sub control, Karl Nehammer ordonand deja cresterea controalelor aleatorii la granitele cu Italia, chiar daca ambele tari sunt in Spatiul Schengen, iar aceste controale nu ar trebui sa existe, in realitate, conform regulamentelor.

Austria va bloca in continuare aderarea Romaniei la Schengen, Karl Nehammer anuntand acest lucru pentru presa austriaca, iar asta in ciuda faptului ca presiunea pe guvernul de la Viena a crescut enorm, Romania amenintand inclusiv cu deschiderea unui proces din cauza acestui veto, dar nimic nu pare sa-l induplece pe cancelarul austriac acum.

„Drept răspuns, autoritățile austriece au intensificat verificarile aleatorii în zona de frontieră cu Italia. Urmărim asta, este vorba despre lupta împotriva rutelor contrabandiştilor. O extindere poate fi implementată doar dacă protecția frontierei externe funcționează. Acesta nu este momentul potrivit.

În ciuda nemulțumirii din România și Bulgaria față de respingerea de includere a celor două țări în spațiul Schengen UE fără granițe, guvernul mentine in continuare veto-ul.Cu privire la controalele temporare la frontierele dintre țările Schengen, acestea sunt justificate, printre altele, de presiunea migrației la frontierele externe ale UE. România a amenințat recent că va da Austria în judecată din cauza dreptului de veto.”