iOS 17 a fost LANSAT pentru iPhone si iPad de catre Apple!

iOS 17 LANSAT iPhone iPad Apple

iOS 17 a fost lansat pentru iPhone si iPad de catre compania Apple, noua versiune a sistemului de operare fiind disponibila chiar acum pentru utilizatorii din intreaga lume, distributia incepand cu doar 4 zile inainte ca seria iPhone 15 Pro si iPhone 15 Pro Max sa fie lansata in mod oficial de catre cei din Cupertino.

iOS 17 este pus in distributie pe o gama foarte larga de telefoane iPhone si tablete iPad, dupa cum urmeaza :

  • iPhone 15
  • iPhone 15 Plus
  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Pro Max
  • iPhone 14
  • iPhone 14 Plus
  • iPhone 14 Pro
  • iPhone 14 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone 12
  • iPhone 12 mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone SE (2nd generation or later)

iOS 17 face iPhone-ul mai personal și mai intuitiv

Aplicația Telefon este esențială pentru experiența iPhone și primește o actualizare importantă cu postere de contact personalizate, oferind utilizatorilor o nouă modalitate de a se exprima. Utilizatorii pot personaliza modul în care apar, aducând un aspect complet nou apelurilor primite și pot alege tratamente frumoase pentru fotografii sau Memoji, precum și tipografii și culori de font atrăgătoare. Posterele de contact vor fi disponibile și pentru aplicațiile de apelare ale terților.

Mesajele vocale live le oferă utilizatorilor posibilitatea de a vedea transcrierea în timp real pe măsură ce cineva lasă un mesaj vocal și posibilitatea de a prelua în timp ce apelantul își lasă mesajul. Apelurile identificate ca spam de către operatori nu vor apărea ca mesagerie vocală live, ci vor fi refuzate instantaneu. Cu puterea Neural Engine, transcrierea Live Voicemail este gestionată pe dispozitiv și rămâne în întregime privată.

FaceTime adaugă mesaje audio și video, reacții și se extinde la Apple TV

FaceTime acceptă acum mesaje audio și video, așa că atunci când utilizatorii sună pe cineva care nu este disponibil, pot partaja un mesaj care poate fi ascultat mai târziu.

Apelurile FaceTime devin, de asemenea, mai expresive cu Reacții precum inimi, baloane, artificii, raze laser, ploaie și multe altele. Noile efecte pot fi activate prin gesturi simple, iar aplicațiile de apeluri video terțe pot profita și de ele.

Într-o actualizare interesantă a Apple TV 4K, FaceTime se extinde acum la cel mai mare ecran din casă. Alimentat de Camera Continuity, utilizatorii pot iniția un apel video direct de pe Apple TV sau pot începe apelul pe iPhone și apoi îl pot preda Apple TV, pentru a vedea prietenii și familia la televizor. Cu Center Stage, utilizatorii vor avea o încadrare perfectă chiar și atunci când se deplasează prin cameră.

Un aspect nou și actualizări mari ale mesajelor

Messages primește actualizări semnificative cu iOS 17, inclusiv o experiență complet nouă cu autocolante, cu autocolante noi emoji și capacitatea de a crea autocolante live ridicând subiecte din fotografii. Utilizatorii pot adăuga, de asemenea, efecte la autocolante live care le dau viață, iar un nou sertar de pe tastatură pune toate autocolantele unui utilizator într-un singur loc pentru un acces mai ușor pe iOS.

Noile funcții Mesaje îmbunătățesc modul în care utilizatorii comunică. Un meniu extensibil care poate fi accesat printr-o simplă atingere pentru a afișa aplicațiile iMessage oferă mesajelor un aspect mai elegant. Căutarea devine mai puternică și mai precisă cu filtrele de căutare, făcând posibil ca utilizatorii să înceapă o căutare și să adauge filtre suplimentare pentru a restrânge rezultatele și a găsi exact ceea ce caută. O nouă săgeată de recuperare indică locul în care utilizatorul a rămas ultima dată în conversație, iar răspunsul în linie este la fel de simplu ca glisarea unui balon text. Dacă un utilizator își împărtășește locația, se va actualiza în timp real chiar în conversație. Când trimiteți un mesaj audio, acesta este transcris automat, astfel încât utilizatorii să îl poată citi pe moment sau să îl asculte mai târziu.

Partajare mai ușoară cu AirDrop și NameDrop

AirDrop facilitează partajarea unui fișier cu un coleg sau trimiterea fotografiilor unui prieten în câteva secunde, iar cu iOS 17, AirDrop are noi modalități de partajare. NameDrop le permite utilizatorilor să partajeze cu ușurință informațiile de contact, pur și simplu adunând iPhone-urile lor împreună sau adunând un iPhone și Apple Watch împreună.1 Cu același gest, utilizatorii pot, de asemenea, să partajeze conținut sau să pornească SharePlay pentru a asculta muzică, a viziona un film sau a juca un joc în apropierea dispozitivelor iPhone.

Îmbunătățirile aduse corectării automate și dictarii oferă o intrare mai inteligentă

Autocorect primește o actualizare cuprinzătoare cu un model de limbaj transformator, un model de ultimă generație pentru învățare automată pe dispozitiv pentru predicția cuvintelor — îmbunătățind experiența și acuratețea utilizatorilor de fiecare dată când scriu. De asemenea, primește un design reîmprospătat pentru a sprijini mai bine tastarea, iar corecțiile automate la nivel de propoziție pot remedia mai multe tipuri de greșeli gramaticale. Utilizatorii vor primi acum recomandări de text predictiv pe măsură ce scriu, așa că adăugarea de cuvinte întregi sau completarea propozițiilor este la fel de ușor ca atingerea barei de spațiu, făcând introducerea textului mai rapidă ca niciodată. Dictarea folosește un nou model de recunoaștere a vorbirii pentru a-l face și mai precis.

StandBy afișează informații vizibile în timp ce iPhone-ul se încarcă

iOS 17 introduce StandBy, oferind utilizatorilor o experiență pe ecran complet cu informații vizibile concepute pentru a fi vizualizate de la distanță atunci când iPhone-ul este pe partea sa și se încarcă. StandBy este perfect pe o noptieră, un blat de bucătărie sau un birou și poate fi personalizat pentru a afișa o gamă de stiluri frumoase de ceas, fotografii preferate sau widget-uri, inclusiv Smart Stacks, care prezintă widget-urile potrivite la momentul potrivit. Cu suport pentru activități live, Siri, apeluri primite și notificări mai mari, StandBy face iPhone-ul și mai util atunci când este vizualizat de la distanță. Când se încarcă cu MagSafe, StandBy își amintește vizualizarea preferată a utilizatorului. Este ușor să deschideți StandBy oricând atingând ecranul, iar pe iPhone 14 Pro cu afișajul Always-On, acesta este întotdeauna disponibil.