Italia: Masurile EXTRAORDINARE ale Giorgiei Meloni in CRIZA din Schengen, Efecte in Romania

Italia Masurile EXTRAORDINARE Giorgiei Meloni CRIZA Schengen Efecte Romania

Italia este fortata sa ia o serie de masuri extraordinare din cauza crizei care pune persiune uriasa pe tara in momentul de fata, premierul Giorgia Meloni fiind in aceste zile la Adunarea Generala a ONU din New York, iar de acolo declara razboi impotriva traficantilor de fiinte umane, care pune presiune uriasa pe Schengen la ora actuala.

Italia inregistreaza in Lampedusa numere extrem de mari de migranti, nu mai putin de 5.000 ajungand in cursul zilei de luni pe insula care acum are mai multi migranti decat locuitori, insa situatia ameninta sa blocheze intr-o mare masura Spatiul Schengen si aderarea Romaniei, iar asta pentru ca vorbim despre o situatie foarte dificila.

Italia vrea sa retina mai mult migrantii in centrele de primire, pana la 18 luni, pentru a le procesa cererile de azil, dar vrea deasemena ajutor din partea UE pentru a face fata numarului mare de migranti cu care se confrunta tara, asa ca ramane de vazut in ce masura aderarea Romaniei la Schengen va mai fi sustinuta in anul 2023.

“Nu voi permite Italiei să devină tabăra de refugiați a Europei. Italia nu poate fi lăsată singură, iar ajutorul Europei nu este suficient. Acesta este sensul discursului ei la Adunarea Generală a ONU. Lampedusa este doar vârful unui aisberg. Este trist să vezi că o parte din forțele politice italiene și europene, din motive ideologice sau, mai rău, din calcul politic.

“Vâslește” împotriva și fac totul pentru a demonta munca în curs. În esență, voința stângii europene este de a face imigrația ilegală în masă inevitabilă. Atunci când Comisia Europeană semnează un acord, acel acord trebuie respectat. Este timpul să „declarăm război traficanților de ființe umane.”