Ministrul Sanatatii: 2 Informari Oficiale de ULTIMA ORA cu Anunturi pentru Milioane de Romani

Ministrul Sanatatii 2 Informari Oficiale ULTIMA ORA Anunturi Milioane Romani

Ministrul Sanatatii aduce in atentia a milioane de romani din intreaga tara 2 informari oficiale de ultima ora, prin care incearca sa ii atentioneze pe oameni cu privire la faptul ca un nou spital din Romania a beneficiat de o investitie de 8.4 milioane de LEI pentru aparatura menita sa ajute la salvarea vietilor oamenilor.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea mai jos si despre masuri care au in centru preturile medicamentelor vandute la ora actuala in Romania, iar asta pentru ca vorbim despre decizii menite sa-i ajute pe romani sa se bucure de preturi mai bune pentru medicamentele pe care le consuma in mod regulat.

“Ministerul Sănătății a dotat Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea cu un Angiograf Biplan. Investiția se ridică la 8.4 milioane de lei și a fost realizată din bugetul Ministerului Sănătății. În cadrul departamentului de radiologie intervențională se efectuează cu ajutorul angiografului biplan următoarele tipuri de proceduri: trombectomia mecanică pentru tratamentul AVC ischemic acut.

Tratamentul endovascular al stenozelor și ocluziilor vasculare cerebrale, cervicale și periferice; embolizarea de anevrisme cerebrale și malformații vasculare în faza acută, respectiv cronică; embolizarea preoperatorie a unor formațiuni tumorale gastrointestinale, renale, osteo-articulare, ginecologice, cranio-cerebrale cât și din sfera ORL. Servicii medicale de înaltă performanță mai aproape de oameni!

În conformitate cu dispozițiile Ordinului ministrului sănătăţii nr. 368/2017 pentru aprobarea Normelor privind modul de calcul si procedura de aprobare a preturilor maximale ale medicamentelor de uz uman, preţurile maximale ale medicamentelor autorizate de punere pe piaţă valabile în România care pot fi utilizate/comercializate exclusiv de farmaciile comunitare/oficinele locale de distribuţie/farmaciile cu circuit închis.

Si drogheriile care nu se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti sau/şi cu Ministerul Sănătăţii, sunt înregistrate în Catalogul Public, aprobat prin ordin al ministrului sănătății. În data de 26 iulie 2023 a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 695 și nr. 695 bis, Ordinul ministrului sănătății nr. 2494/26.07.2023 pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman.

Valabile în România care pot fi utilizate/comercializate exclusiv de farmaciile comunitare/oficinele locale de distribuţie/farmaciile cu circuit închis şi drogheriile care nu se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti sau/şi cu Ministerul Sănătăţii, cuprinse în Catalogul public.

Potrivit prevederilor art. 21 alin. (1) din Normele privind modul de calcul şi procedura de aprobare a preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman aprobate prin Ordinul ministrului sănătății nr. 368/2017, cu modificările și completările ulterioare: ”Anual sau ori de câte ori este nevoie, în temeiul prezentelor norme, Canamed şi Catalogul public sunt aduse la zi prin includerea, modificarea sau excluderea preţurilor”.”