Ministrul Educatiei: Masura de ULTIMA ORA cu Impact National pentru Scolile din Toata Romania!

Ministrul Educatiei Masura ULTIMA ORA Impact National Scolile Toata Romania

Ministrul Educatiei aduce in imediata atentie a milioane de romani o masura de ultima ora, care va avea un serios impact la nivel national, iar asta pentru ca Ligia Deca vrea sa vada in scolile din toata Romania implementate programe care sa-i invete cum sa acorde primul ajutor, in caz de urgenta.

Ministrul Educatiei incearca sa ii ajute pe elevii din toata Romania sa beneficieze de cele mai utile si importante proiecte in scolile din Romania, dar cand vine vorba despre profesori, aduce in atentie faptul ca nu se stie in ce masura salariile marite promise acestora, vor fi platite incepand cu 1 ianuarie 2024.

“Septembrie este luna în care palatele și cluburile copiilor, precum și cluburile sportive școlare încep să se umple de energia și glasurile celor mici. Pentru mine, sunt locurile care poartă în ele, asemeni școlii, gustul copilăriei și al adolescenței – o perioadă de bucurie împărtășită cu colegii și de nesfârșite descoperiri! De curând, au fost publicate regulamentele de organizare și funcționare ale acestor unități.

Destinate exclusiv activităților extrașcolare, după un proces în care au fost puse în acord cu noua Lege a învățământului preuniversitar. Știu că regulamentele nu-și găsesc rostul decât prin oameni – cei care fac din aceste locuri, cu răbdare și dăruire, spații ale bucuriei și ale descoperirii, resurse valoroase de învățare. Sunt recunoscătoare că astfel de oameni există! Vreau să le mulțumesc.

Pentru bucuria mea de odinioară și pentru bucuria copiilor de astăzi, pentru care aceste locuri sunt sursă de creștere! Cred că învățarea, în școală, a noțiunilor de prim ajutor este o necesitate. De aceea, în noua Lege a învățământului preuniversitar am prevăzut introducerea, în planurile-cadru, a acestor noțiuni, precum și faptul că formarea continuă a cadrelor didactice va include, în mod obligatoriu și periodic, un curs de prim ajutor.

De asemenea, vom transmite, în școli, recomandarea ca acordarea primului ajutor să fie temă prioritară pentru activitățile din timpul săptămânii „Școala altfel” de anul acesta. Știu că au existat deja inițiative la nivel local și sunt recunoscătoare tuturor partenerilor publici sau privați ce contribuie la extinderea proiectului.

Având în vedere că este un act normativ în vigoare și că a fost o un angajament al coaliției, este evident că am încredere că se va întâmpla, ca în orice stat de drept. Însă ceea ce vă pot promite este că noi, la Ministerul Educației, ne vom lupta ca acest lucru să se întâmple prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție.”