Ministrul Muncii: Deciziile de ULTIMA ORA cu Bani de la Buget pentru Investitii in Romania

Ministrul Muncii Deciziile ULTIMA ORA Bani Buget Investitii Romania

Ministrul Muncii a anuntat o serie de noi investitii pentru Romania, care vor fi facute utilizand bani de la bugetul de stat, iar asta pentru ca Guvernul Romaniei vrea sa foloseasca aproape 70 de milioane de LEI pentru a repara, renova, extinde, sau dota 62 de centre publice de zi, de care vor putea beneficia romanii din toata tara in viitor.

Ministrul Muncii vorbeste deasemenea inclusiv despre 119 centre private pentru care se aloca 65 de milioane de LEI in aceleasi scopuri, Guvernul Romaniei dorind sa le ofere romanilor mai multa calitate in cazul acestor centre, in care locuiesc un numar mare de batrani, care au nevoie de ajutor pentru a duce o viata decenta in momentul de fata.

“Fonduri de la bugetul de stat pentru investiții în centre de zi și rezidențiale publice și private. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a semnat Ordinul privind finanțarea de la bugetul de stat a unor investiții pentru centre de zi și rezidențiale publice și private care au ca principali beneficiari vârstnicii, persoanele cu dizabilități și copiii instituționalizați.

Conform Ordinului, pot fi finanțate investițiile pentru reparații capitale, renovări, de extindere și dotare a centrelor. Sunt vizate 62 de centre publice, pentru care suma alocată este de 69.919.227 de lei și 119 centre private pentru care suma alocată este de 65.104.472 de lei. Beneficiarii finali sunt persoane vârstnice, persoane cu dizabilități și copii din centre de zi și rezidențiale.

Sumele se acordă în limita creditelor bugetare aprobate cu această destinație, urmând ca plata să se efectueze beneficiarilor publici și privați, în tranșe, de către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, prin agențiile teritoriale, pe măsură ce sunt efectuate lucrările. În situația în care sumele acordate nu sunt utilizate în totalitate conform repartizării anuale, acestea se raportează în anul următor, cu respectarea perioadei de finanțare, urmând să fie făcute rectificările de rigoare.”