Sony Lansează In Romania Trei Microfoane Wireless, Iata Preturile

Sony Lansează In Romania Trei Microfoane Wireless, Iata Preturile

Sony își extinde portofoliul în materie de microfoane și lansează noile modele wireless ECM-W3 și ECM-W3S, împreună cu microfonul wireless pentru streaming ECM-S1. Aceste microfoane de ultimă generație combină captarea sunetului de înaltă calitate cu un design ușor. Cu modelele ECM-W3, ECM-W3S și ECM-S1, Sony le oferă creatorilor de conținut video posibilitatea de a obține o înregistrare audio de calitate superioară în scenarii de utilizare diverse. 

ECM-W3 are un receptor cu două canale și două microfoane, iar ECM-W3S are un receptor cu un canal și un microfon. Atât ECM-W3, cât și ECM-W3S sunt perfecte pentru creatorii de conținut video care lucrează într-o gamă largă de scenarii de utilizare, cum ar fi vloguri și interviuri, permițându-le acestora să înregistreze cu ușurință voci de înaltă calitate chiar și atunci când filmează departe de cameră.

Microfonul fără fir ECM-W3 este o soluție ideală pentru interviuri și conversații față în față, iar microfonul ECM-W3S excelează în captarea vocilor utilizatorilor în mod clar și articulat, fiind ideal pentru vloggeri și creatori de conținut video, cu accent pe obținerea unui sunet organic natural. Aceste microfoane asigură o captare excepțională a sunetului, reducând în același timp în mod eficient zgomotul de fundal. Pe lângă conectivitatea de tip Multi-Interface (MI) Shoe pentru camerele Sony, compatibilitatea este îmbunătățită și mai mult prin intermediul unui terminal USB Type-C® și al unei ieșiri audio de 3,5 mm, care permite conexiuni cu o serie de dispozitive echipate cu port USB sau intrare audio de 3,5 mm, precum camere, smartphone-uri și PC-uri, etc. De asemenea, microfonul este livrat cu cu o carcasă de încărcare convenabilă, îmbunătățind portabilitatea.

Pentru videografii profesioniști și creatorii de conținut video care au nevoie de o calitate audio de înaltă pentru filmări, livestream și podcasturi, microfonul ECM-S1 este instrumentul suprem. Acesta are un corp compact și ușor și este echipat cu trei capsule cu diametru mare, de 14 mm, ajustate pentru a capta vocile umane în mod natural și cu un sunet de înaltă calitate. Conectarea sa perfectă la camere, computere și smartphone-uri îl face indispensabil pentru creatorii de conținut care caută o experiență audio-video dinamică și captivantă. Deoarece sunetul este înregistrat direct în cameră prin intermediul unei conexiuni fără fir, nu se produce fenomenul de „decalaj între sunet și video” care apare uneori atunci când sursa de sunet și cea de imagine video sunt conectate separat la un dispozitiv de distribuție în timpul transmisiunii în direct, astfel încât nu este necesară compensarea întârzierilor.

Microfoanele ECM-W3, ECM-W3S și ECM-S1 de la Sony sunt rezultatul angajamentului companiei față de inovație și excelență. Prin aceste noi modele Sony continuă să redefinească limitele tehnologiei audio, permițându-le creatorilor să obțină o calitate remarcabilă a sunetului pentru mai multe moduri de creare de conținut.

Funcțiile principale ale microfoanelor wireless ECM-W3 și ECM-W3S

Captare de înaltă calitate a sunetului, cu zgomot de fundal redus

ECM-W3 este format dintr-un receptor și două microfoane, iar ECM-W3S este format dintr-un receptor și un microfon. Proiectate având în vedere calitatea sunetului, Sony a obținut prin aceste modele o captare de înaltă calitate a sunetului cu zgomot redus.

Echipate cu un filtru de anulare a zgomotului, care reduce în mod eficient sunetele puternice de fundal prin procesarea digitală a semnalului, microfoanele au și un filtru de reducere a zgomotului care diminuează zgomotul nedorit de frecvență joasă, cum ar fi zgomotul produs de vânt, de aerul condiționat și de vibrații. În plus, paravântul inclus reduce zgomotul generat atunci când vântul puternic sau respirația bat direct spre microfon, făcând posibilă înregistrarea audio clară cu interferențe din mediul ambiant. Funcționând împreună, filtrele și paravântul au ca rezultat o procesare mai redusă dedicate eliminării zgomotului în timpul post-producției.

Atunci când sunt conectate la o cameră Sony echipată cu Multi-Interface (MI) Shoe, receiverele ECM-W3 și ECM-W3S sunt compatibile cu interfața audio digitală, iar camera poate înregistra direct semnalul audio de ieșire. Acest lucru permite o înregistrare superbă a sunetului, cu zgomot redus la minim. În plus, microfoanele integrează o funcție de siguranță care suprimă distorsiunea sunetului la volume mari și o funcție de atenuare care reduce manual intensitatea sunetului în timpul înregistrării la volum mare. Atât modelul ECM-W3, cât și ECM-W3S au un consum redus de energie, oferă latență redusă și o calitate ridicată a sunetului cu Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) și codecul LC3Plus.

Confort sporit prin conectivitate versatilă

Interfața MI Shoe permite o flexibilitate mai mare pentru înregistrarea fără baterie și fără cabluri. Alimentarea cu energie este furnizată direct de la aparatul foto la receptor, astfel încât utilizatorii nu trebuie să își facă probleme că vor rămâne fără baterie. De asemenea, microfoanele dispun de un terminal USB Type-C®, astfel încât este posibilă ieșirea audio digitală (48kHz/24bit) de la receptor la un smartphone sau PC conectat prin USB. Mai mult, ele integrează și un terminal de ieșire audio mini jack de 3,5 mm (stereo), asigurând compatibilitatea cu camere, PC-uri, recordere IC etc. care nu prezintă interfața MI Shoe. În plus, este inclus și un suport/stand de protecție a terminalelor pentru mânerul multi-interfață, care poate fi utilizat ca suport de microfon atunci când se atașează receptorul la un alt echipament decât o cameră sau atașat la o clemă de smartphone ca un adaptor cu găuri pentru șuruburi.

Pe lângă acestea, microfoanele sunt echipate cu o mufă mini jack de 3,5 mm care poate fi utilizată ca terminal de intrare pentru microfon extern. Acestea pot fi utilizate în combinație cu un microfon de tip lavalieră, cum ar fi ECM-LV1, astfel încât utilizatorii pot capta vocea subiectului în timp ce microfonul este ascuns vederii. Microfonul reîncărcabil poate fi utilizat continuu timp de până la 6 ore cu o încărcare completă.

Compacte și ușoare, portabilitate crescută și carcasă de încărcare inclusă

Dimensiunile microfoanelor compacte și ușoare sunt de 25,0 mm x 52,5 mm x 20,5 mm (A/Î/L), acesta cântărind doar 17 g. Receptorul are dimensiunile de 32,0mm x 29,0mm x 50,0mm (A/Î/L) și cântărește 25g. Atât microfoanele, cât și receptoarele pot fi utilizate oriunde și oricând cu ușurință. Pentru o durabilitate sporită, ECM-W3 și ECM-W3S sunt proiectate pentru a fi rezistente la praf și umiditate, ceea ce permite utilizarea fără probleme în exterior.  

În plus, carcasa de încărcare ușoară și portabilă face posibilă încărcarea în timpul deplasării.

Funcțiile principale ale microfonului wireless/pentru streaming ECM-S1

Performanță ridicată de captare a sunetului și sincronizare a înregistrării audio cu cea video prin conectarea la o cameră

Microfonul ECM-S1 este echipat cu trei capsule de diametru mare (14 mm) corespondentele a trei moduri de captare a sunetului: unidirecțional, omnidirecțional și stereo, oferind o captare a sunetului de înaltă calitate, cu sensibilitate ridicată și caracteristici variate la nivel de frecvență. Nivelurile proprii scăzute de zgomot ale microfonului și intervalul dinamic larg permit înregistrarea clară chiar și a celor mai fine sunete.

Prin ajustarea sa pentru a înregistra vocile umane în mod natural și clar, microfonul poate capta un sunet realist cu texturi bogate în timpul înregistrării, o caracteristică unică pentru microfoanele de streaming. De asemenea, acesta dispune de un filtru de reducere a zgomotului care elimină în mod eficient zgomotele puternice prin procesarea digitală a semnalului și integrează și un filtru low-cut care reduce zgomotele inutile de frecvență joasă, cum ar fi vântul, aerul condiționat și vibrațiile, reducând astfel efectele sonore nedorite ale mediului înconjurător. ECM-S1 dispune de o gamă completă de funcționalități care reduc zgomotul și susțin captarea sunetului de înaltă calitate.

Un nou stil de captare a sunetului într-un format compact și ușor, alături de conectivitate versatilă

Microfonul ECM-S1 este ușor, cântărind doar 157 g, și compact, cu dimensiuni de 63,0 mm x 137,5 mm x 63,0 mm (A/Î/L), cu un receptor ultraușor și compact care cântărește 25 g, având dimensiunile de 32 mm x 29 mm x 50 mm (A/Î/L). Tehnologia Bluetooth 5.3 (Bluetooth Low Energy) și codecul LC3plus[vii] oferă un consum redus de energie, o latență redusă și o calitate ridicată a sunetului. Utilizarea conexiunii wireless permite un stil de înregistrare care nu este afectat de condițiile de mediu. De asemenea, utilizatorii pot atinge un nou nivel de captare a sunetului, permițând înregistrarea discuțiilor și a vocilor care interpretează o melodie, de exemplu, însoțite de instrumente muzicale, la o calitate ridicată a sunetului.

Pentru conectivitate, receptorul poate fi atașat la o cameră foto compatibilă prin intermediul interfeței sale MI Shoe. Microfonul și receptorul sunt echipate cu terminale USB Type-C® compatibile cu o conexiune audio digitală de 48 kHz/24 biți. Prin urmare, microfonul poate înregistra sunet de înaltă calitate într-o varietate de moduri, cum ar fi conectarea microfonului fără fir la un PC sau la un smartphone prin intermediul conexiunii USB a receptorului sau conectarea microfonului direct la un PC sau la un smartphone prin USB. Receptorul dispune, de asemenea, de un mini-jack de 3,5 mm (stereo) ca terminal de ieșire audio.

Operabilitate crescută ce răspunde nevoilor diverșilor creatori de conținut

Microfonul este dotat cu o funcție independentă care reglează nivelul de înregistrare a sunetului. Volumul nivelului de intrare audio al microfonului ECM-S1 poate fi, de asemenea, reglat intuitiv cu ajutorul butonului de selecție superior, verificând în timp real și nivelul de intrare audio cu ajutorul luminilor indicatoare. Lumina LINK încorporată indică starea de comunicare dintre microfon și receptor pentru a preveni orice înregistrare ratată.

Atunci când se înregistrează prin intermediul unei conexiuni USB între microfon și un PC se pot conecta căști la mufa de ieșire pentru căști a microfonului pentru a monitoriza sunetul fără a implica dispozitivul conectat. Volumul căștilor poate fi, de asemenea, reglat printr-o apăsare scurtă a butonului de pe partea inferioară a microfonului. Utilizatorii pot regla raportul de mixare audio între nivelul volumului de intrare al sunetului de la microfon și cel al sunetului de la computer sau smartphone prin intermediul conexiunii USB cu ajutorul funcției de reglare a volumului căștilor/raportului de mixare de pe microfon.

ECM-S1 și receptorul au fiecare o baterie încorporată pentru utilizare prelungită. Receptorul poate fi, de asemenea, utilizat în mod continuu, datorită alimentării directe, atunci când este conectat la interfața MI Shoe a camerei sau la un cablu USB Type-C®. Microfonul poate fi utilizat continuu timp de până la 13 ore atunci când bateria este complet încărcată cu ajutorul unui cablu USB Type-C®.

În plus, o protecție adițională reduce zgomotele care apar atunci când gura vorbitorului este aproape de microfon și respirația acestuia intră în contact direct cu microfonul. Acest lucru permite înregistrarea în condiții optime a vocilor, a narațiunilor și a altor înregistrări audio. De asemenea, este inclus un stand care poate fi atașat la microfon, permițând microfonului să poată fi folosit fără suport additional în timpul înregistrării. Unghiul microfonului poate fi, de asemenea, reglat prin glisare înainte sau înapoi. Alternativ, standul poate fi îndepărtat atunci când nu este utilizat, iar filetul de 1/4″ din partea inferioară a microfonului permite montarea acestuia pe un trepied sau atașarea la un braț de microfon disponibil în comerț.

Preț și disponibilitate

Modelele de microfoane wireless ECM-W3 și ECM-W3S vor fi disponibile începând din noiembrie 2023, iar ECM-S1 va fi disponibil din octombrie 2023.

Microfonul ECM-W3 va putea fi achiziționat la un preț de cca 2460 lei, modelul ECM-W3S va costa cca 1820 lei, iar ECM-S1 se va vinde la un preț de cca 2220 lei.