Armata Romana: 2 Anunturi de ULTIMA ORA privind Actiunile Oficiale ale Militarilor Romani!

Armata Romana 2 Anunturi ULTIMA ORA Actiunile Oficiale Militarilor Romani!

Armata Romana transmite in mod oficial 2 anunturi de ultima ora cu privire la actiunile pe care le desfasoara militarii romani, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea in informarea de mai jos, 330 de soldati sunt dislocati in operatii care au loc in Balcanii de Vest, dintre care 250 doar in Bosnia si Hertegovina.

Armata Romana explica mai jos ce fel de misiuni desfasoara acest soldati romani in cadrul UE EUFOR ALTHEA si NATO – KFOR, insa separat de asta ni se aduce in atentie inclusiv antrenamentele pe care le fac militarii romani care urmeaza sa participe in viitor la exercitii de acest gen, dupa cum puteti vedea mai jos.

“România are dislocați în teatrele de operații din Balcanii de Vest aproape 330 de militari, dintre care aproximativ 250 în Bosnia și Herțegovina (țara noastră fiind unul dintre cei mai importanți contributori cu trupe la operația UE EUFOR ALTHEA din această țară, la care asigură funcția de șef de stat major, de nivel general de brigadă) și aproximativ 80 de militari în Kosovo, în operația NATO – KFOR.

În acest moment România pregătește dislocarea suplimentară a unei companii de infanterie în Balcanii de Vest. Ca urmare a autorizării de către Consiliul Nord Atlantic cu privire la suplimentarea forțelor pentru gestionarea situației curente din Balcanii de Vest, România va disloca în perioada imediat următoare o subunitate de nivel companie, nominalizată ca parte a rezervei strategice la dispoziția SACEUR, în cadrul operației NATO KFOR din Kosovo.

România, și-a asumat, ca aliat NATO și stat membru UE angajamentul de a contribui, cu forțe și mijloace militare la efortul de menținere a unui mediu stabil de securitate în regiune. Dislocarea acestei companii se face în condițiile prevederilor Legii nr.121 din 2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în conformitate cu Hotărârea CSAT nr. 225/2022.

Privind aprobarea Planului de întrebuinţare a forţelor Armatei României care se trimit la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2023. Compania de Stat Major și Deservire, structură constituită și operaționalizată de Batalionul 33 Vânători de munte ,,Posada”, care în perioada octombrie 2023 – aprilie 2024 va participa la misiunea EUFOR ALTHEA din Teatrul de operații din Bosnia și Herțegovina.

S-a antrenat zilele trecute în Poligonul Valea Iașului din Curtea de Argeș. În cele 3 zile ale exercițiului, aproximativ 170 de militari și 30 de mijloace tehnice au participat la un exercițiu de antrenament în teren (FTX), planificarea misiunilor și modul de executare al acestora fiind evaluate de o comisie aparținând Comandamentului Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării.”