OMS: Semnal de ALARMA privind Coronavirus pentru TOATE Tarile Lumii

OMS Semnal ALARMA Coronavirus TOATE Tarile Lumii

OMS transmite un nou si extrem de serios semnal de alarma pentru toate tarile lumii in momentul de fata, iar asta pentru ca aduce in atentia a miliarde de oameni faptul ca nu trebuie ignorat Coronavirusul care a blocat toata planeta timp de aproape 2 ani de zile, mai ales ca un nou val este in momentul de fata in derulare si genereaza multe infectari in randul oamenilor.

OMS vorbeste mai jos despre faptul ca le cere in continuare guvernelor din intreaga lume sa monitorizeze cu extrem de mare atentie situatia infectarilor generate de catre Coronavirus, totul pentru ca exista oricand pericolul ca numarul de infectari zilnice la nivel global sa ajunga din nou la valori critice, care ar putea suprasolicita spitalele.

OMS trage acest semnal de alarma pentru ca foarte multa lume a incercat sa dea uitarii Coronavirus in ultimul an, dar din pacate virusul nu va disparea prea curand dintre noi, ratele de vaccinare reduse din multe tari mentinandu-l activ in randul populatiei globale, iar desi tratamente specifice exista, evolutia virusului le-ar putea face complet inutile pentru ajutoarea celor infectati.

“Guvernele trebuie să susțină acțiuni critice pentru prevenirea infecției (autotestare, ventilație, mască etc.), detectarea precoce cu îngrijire clinică, vax/amplificarea celor mai expuși riscului, secvențierea pentru a urmări variantele și supravegherea puternică cu raportare continuă către OMS. La mai bine de 3 ani de când cazurile au fost raportate pentru prima dată, pandemia de COVID-19 rămâne o urgență globală acută.

OMS continuă să îndeamnă statele membre să mențină, nu să demonteze, infrastructura stabilită #COVID19: susținerea supravegherii și raportării, urmărirea variantelor, furnizarea timpurie de îngrijire clinică, stimularea vaccinurilor pentru grupurile cu risc ridicat, îmbunătățirea ventilației, comunicarea etc.”