Armata Romana: Actiuni de ULTIMA ORA Confirmate, Misiunile IMPORTANTE ale Soldatilor Romani

Armata Romana Actiuni ULTIMA ORA Confirmate Misiunile IMPORTANTE Soldatilor Romani

Armata Romana le vorbeste astazi in mod oficial milioanelor de romani din toata tara, despre actiunile oficiale importante pe care le-a derulat, prima dintre ele avand legatura cu transporturile umanitare catre Armenia, folosind doua eronave Spartan si AN-26, ele apartinand Fortelor Aeriene Romane.

Armata Romana vorbeste deasemenea mai jos inclusiv despre un exercitiu important derulat de catre militari, el avand denumirea MASCAL, si fiind gandit pentru a simula situatii in care soldatii ar trebui sa intervina in situatia in care ar fi necesara o evacuare medicala cu foarte multi ranitii.

“Forțele Aeriene Române continuă misiunile umanitare către Republica Armenia. Două aeronave, un C-27J Spartan şi un AN-26, ale Forțelor Aeriene Române au decolat duminică, 8 octombrie, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinația Erevan, Armenia, pentru a transporta cea de-a doua tranșă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistență internațională cu titlu gratuit către această țară.

Pentru sprijinirea populaţiei civile afectate de conflictul din regiune. Forțele Aeriene au planificat realizarea a șase curse pe această rută, în care vor fi transportate bunuri, constând în alimente neperisabile și articole de cazarmament, cu o masă totală de peste 9000 kg, asigurate din rezervele ANRSPS. Aeronava C-27J Spartan va prelua din aeroportul de la Erevan trei pacienţi armeni.

Care vor fi transportați pe ruta Erevan-Otopeni- Bruxelles, pentru a fi internaţi la o unitate medicală din capitala Belgiei. Misiunile de transport şi evacuare medicală se execută în baza Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 35 din 2023.

La Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, a avut loc un exercițiu demonstrativ de evacuare medicală de tip MASCAL (mass casualty), la care au participat militarii cu atribuții în domeniul medical. Conform scenariului fictiv, militarii răniți pe timpul acțiunilor militare, participanți la exercițiul militar #MĂRĂȘEȘTI23, au fost triați medical și li s-au acordat îngrijirile medicale corespunzătoare.

MASCAL este un eveniment în care numărul, tipul sau severitatea leziunilor victimelor depășesc capacitatea și capabilitățile unei formațiuni medicale. Resursa umană este fără îndoială cea mai importantă forță a armatei. 9 octombrie – Ziua Resurselor Umane. Azi este ziua specialiștilor în resurse umane. Ei sunt acei oameni care au întotdeauna teancuri de documente în jurul lor și care sunt în permanență conectați la legislația în domeniu. “