Apple: iPhone 12 poate fi Folosit in siguranta in Franta, Explicatii Detaliate

Apple iPhone 12 poate fi Folosit in siguranta in Franta, Explicatii Detaliate

Apple spune ca iPhone 12 este sigur de folosit in Franta, dar si alte tari din Europa, dupa ce autoritatile franceze au acuzat-o ca vinde telefoane care au un nivel de radiatii prea ridicat, insa compania explica mai jos de ce asta nu ar fi adevarat si ce aduce iOS 17.1 pentru a face utilizarea si mai sigura.

Înțelegerea testării iPhone 12 și SAR în Franța

iPhone 12 poate fi folosit în siguranță în Franța și în alte țări și regiuni.

Pe 12 septembrie, Agence Française Nationale des Fréquences („ANFR”) din Franța a lansat o declarație despre iPhone 12 care depășește limitele stabilite pentru Rata de absorbție specifică („SAR”).

Este important pentru toți utilizatorii de iPhone 12 din Franța și din întreaga lume să știe că iPhone 12 este sigur de utilizat și a fost întotdeauna.

Toate telefoanele trebuie să respecte standardele acceptate de transmitere a energiei pentru sănătate și siguranță, iar toate modelele de iPhone îndeplinesc aceste standarde. Aceste reglementări și standarde internaționale sunt în vigoare pentru a se asigura că există limite privind transmiterea energiei atunci când un dispozitiv este în contact strâns cu corpul uman.

De mai bine de un deceniu, iPhone-urile au o funcție de detectare în afara corpului care permite o putere de transmisie puțin mai mare atunci când puneți telefonul jos, de exemplu, pe o masă. Acesta a fost testat și verificat cu atenție la nivel internațional pentru a fi un mecanism eficient pentru a se conforma cerințelor SAR. Puterea puțin mai mare nu se aplică conformității SAR, deoarece telefonul este pe masă, nu pe corp.

ANFR folosea un protocol de testare care nu ține cont de acest mecanism de detectare în afara corpului, nepermițând astfel o creștere ușoară a puterii atunci când este cazul. Așadar, pentru utilizatorii din Franța, am lansat o actualizare software care dezactivează această funcție pentru a se adapta acestui protocol de testare.

Reglementări și standarde SAR

De la lansarea produsului în 2020, iPhone 12 a fost certificat și recunoscut ca îndeplinește sau depășește toate reglementările și standardele SAR (Specific Absorption Rate) aplicabile din întreaga lume. Aceste reglementări și standarde internaționale sunt în vigoare pentru a se asigura că există limite privind transmiterea energiei atunci când un dispozitiv este în contact strâns cu corpul uman.

Senzori de detectare a corpului

iPhone-ul are senzori care pot detecta când stă pe o suprafață statică, ca o masă, spre deosebire de a fi ținut în mână sau plasat într-un buzunar. Acest mecanism de detectare în afara corpului, care a fost folosit în toate iPhone-urile de peste un deceniu, permite dispozitivului să mărească ușor puterea de transmisie în scenariile în afara corpului pentru a optimiza performanța.

Protocolul de testare specific folosit de ANFR cere ca dispozitivele să îndeplinească limitele SAR pe corp, chiar și atunci când dispozitivul este testat în afara corpului pe o suprafață statică. Această decizie nu este în concordanță cu standardele internaționale, care permit testarea independentă a mecanismelor de control al puterii care ar putea să nu fie activate în timpul testelor SAR standard.

Actualizare software pentru iPhone 12 în Franța

iOS 17.1 include o actualizare pentru iPhone 12 pentru utilizatorii din Franța pentru a se adapta acestui protocol de testare specific care necesită o putere redusă atunci când sunt în afara corpului pe o suprafață statică.

iPhone 12 nu va mai crește puterea permisă atunci când este detectată starea în afara corpului, cum ar fi în timp ce stă pe o masă. Ca atare, în zonele de acoperire în care semnalul celular este scăzut, această modificare a puterii de transmisie a antenei poate duce la performanțe celulare ușor mai scăzute în anumite cazuri de utilizare în afara corpului. Nu se așteaptă ca marea majoritate a utilizatorilor să observe niciun impact.