Ministrul Educatiei: Ordinul IMPORTANT Adoptat, Masurile Decise pentru Profesorii din Scoli

Ministrul Educatiei Ordinul IMPORTANT Adoptat Masurile Decise Profesorii Scoli

Ministrul Educatiei a semnat un ordin foarte important, care a fost adoptat si publicat in Monitorul Oficial, iar dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre decizii ale Ligiei Deca pentru profesorii din toata tara, ele vizand Registrul National profesorilor mentori din invatamantul preuniversitar din Romania.

Ministrul Educatiei explica mai jos ce anume urmeaza sa fie realziat in baza acestui nou ordin adoptat, iar asta pentru ca profesorii din Romania au cerut o serie de masuri importante privind activitatea lor, iar ordinul dat de catre Ligia Deca vine sa duca la indeplinire aceste masuri importante pentru toti profesorii.

“Ordinul ministrului educației nr. 6.173/28.10.2022 privind constituirea Corpului național de profesori mentori din învățământul preuniversitar și înființarea Registrului național al profesorilor mentori din învățământul preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 1090/11 noiembrie 2022, se modifică și se completează după cum urmează: 1. La art. 3, după lit. d) se introduce o nouă literă, lit. e), având următorul cuprins.

„e) cadre didactice care sunt titulare în unitățile de învățământ din rețeaua națională a școlilor de aplicație sau unitățile de învățământ care intră în structura bazelor de practică pedagogică și care au finalizat programul PROF III – Management educațional în context mentoral sau programul PROF IV Coaching în procesul de predare-învățare-evaluare în context blended-learning.”

2. Art. 4, alin. (2) se modifică și va avea următorul cuprins: „(2) În anul școlar 2023-2024, activitatea de mentorat didactic se desfășoară după cum urmează: a) pentru stagiile practice pedagogice ale studenților: în școlile de aplicație sau în consorțiile școlare coordonate de acestea, în condițiile prevăzute de Ordinul ministrului educației nr. 5041/2023 privind aprobarea componenței rețelei naționale a școlilor de aplicație pentru anul școlar 2023-2024;

Pentru stagiile practice pedagogice ale elevilor din învățământul preuniversitar vocațional – profilul pedagogic: în liceele și colegiile pedagogice sau în unitățile de învățământ din consorțiile școlare coordonate de acestea, în conformitate cu prevederile Ordinului ministrului educației și cercetării nr. 4812/2020 privind aprobarea Regulamentului–cadru pentru organizarea și funcționarea învățământului pedagogic în sistemul de învățământ preuniversitar;

Pentru alte activități de suport didactic și metodic precum și de mentorat didactic, incluzând dezvoltare profesională și acumulare de credite profesionale transferabile: în unitățile de învățământ componente ale bazelor de practică pedagogică, în conformitate cu prevederile Ordinul ministrului educației nr. 4223/2022 privind organizarea și desfășurarea activităților de suport didactic și metodic precum și a celor de mentorat didactic în unitățile de învățământ componente ale bazelor de practică pedagogică în anul școlar 2022-2023.”