Israel: Atacuri Noi cu Rachete Lansate de Hamas si Jihadul Islamic Palestinian din Liban si Fasia Gaza

Israel Atacuri Noi Rachete Lansate Hamas Jihadul Islamic Palestinian din Liban Fasia Gaza

Israel continua sa fie atacat cu rachete din Fasia Gaza si Liban de catre Hamas si Jihadul Islamic Palestinian, diverse regiuni ale tarii fiind vizate de tirurile cu rachete care continua sa vizeze civilii, din pacate inregistrandu-se foarte multe victime in ultimele zile.

Israel spune ca Hamas si Jihadul Islamic Palestinian ar fi folosit aproximativ 33% din arsenalul de rachete pe care-l aveau la dispozitie, insa cu toate acestea mai exista destul arsenal pentru atacarea in continuare a tarii in perioada urmatoare.

Hamas a continuat atacurile cu rachete din Fâșia Gaza în sudul Israelului, dar a redus rata acestor atacuri pe 13 octombrie. Un comandant al IDF a declarat că Hamas încearcă să-și conserve stocul de rachete și să se pregătească pentru un război prelungit.

Israelul estimează că Hamas și Jihadul Islamic Palestinian (PIJ) au cheltuit aproximativ 33% din arsenalul lor de rachete de la începutul războiului pe 7 octombrie.

Hamas pare să reducă și rata infiltrărilor sale pe teritoriul israelian. CTP-ISW a înregistrat o ciocnire cu arme de calibru mic între militanții palestinieni și forțele israeliene de-a lungul graniței Fâșiei Gaza pe 12 octombrie – o scădere față de cele șase ciocniri pe care ISW le-a înregistrat în perioada 10 și 11 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Abu Ubaida, a lansat o declarație video pe 12 octombrie, descriind planificarea și obiectivele operațiunii de inundații al Aqsa. Ubaida a susținut că Hamas a început să planifice operațiunea în 2022 și a efectuat o analiză amplă a forțelor israeliene și a terenului pe parcursul procesului de planificare.

Agenția de știri Tasnim, afiliată IRGC, a recirculat rapoarte că rezistența palestiniană s-a pregătit pentru o luptă pe termen lung, inclusiv operațiuni ofensive pe teritoriul israelian.

Ubaida a declarat că obiectivul operațiunii a fost de a distruge Divizia Gaza a IDF și de a facilita alte atacuri în sudul Israelului. Aripa militantă a Hamas a continuat atacurile asupra teritoriului israelian până la nord, până în districtul Haifa și a cerut militanților palestinieni din Cisiordania să se mobilizeze.