Comisia Europeana: Masurile de ULTIMA ORA Anuntate Europei, ce Trebuie sa Stie Romanii

Comisia Europeana Masurile ULTIMA ORA Anuntate Europei Trebuie Stie Romanii

Comisia Europeana anunta in mod oficial o serie de foarte importante masuri de ultima ora pentru sutele de milioane de europeni, iar asta deoarece a stabilit o noua serie de recomandari cu privire la imbunatatirea si stimularea procesului de returnare si reciclare a telefoanelor, tabletelor, laptop-urilor sau incarcatoarelor.

Comisia Europeana ofera mai jos cateva informatii detaliate cu privire la ceea ce ar trebui sa aiba in vedere toate persoanele care sunt dornice sa faca acest lucru, iar asta pentru ca este importanta reciclare acestui tip de dispozitive, pentru a proteja natura.

Astăzi, Comisia a adoptat un set de recomandări de politică pentru statele membre pentru a îmbunătăți și a stimula returnarea telefoanelor mobile, tabletelor, laptopurilor și încărcătoarelor uzate și uzate. Recomandările urmăresc să sprijine autoritățile naționale să asigure rate maxime de colectare și reutilizarea, repararea, recondiționarea și recuperarea ulterioară a acestor dispozitive electronice mici.

Recomandările de politică includ:

  • Stimulente financiare, cum ar fi reduceri, vouchere, scheme de depozit-restituire sau recompense monetare. Stimulentele ar trebui să vizeze micile electronice de larg consum care nu mai funcționează, dar rămân întinse în sertarele gospodăriilor. Ele ar trebui să vizeze, de asemenea, dispozitivele electronice mici care funcționează pe care oamenii nu le mai folosesc, dar care pot fi încă revândute, refolosite sau reparate. Atunci când folosesc aceste stimulente, consumatorii trebuie să fie echipați pentru a lua decizii în cunoștință de cauză, de exemplu ar trebui să poată calcula valoarea unui dispozitiv.
  • Creșterea utilizării serviciilor poștale pentru returnarea telefoanelor mobile, tabletelor și laptopurilor uzate și uzate, de exemplu prin furnizarea de plicuri sau etichete preplătite consumatorilor pentru a-și returna dispozitivele.
  • Stabilirea de parteneriate între organizațiile de reutilizare și operatorii de scheme de preluare și stabilirea obiectivelor de reutilizare și pregătire pentru reutilizare.
  • Creșterea gradului de conștientizare și îmbunătățirea confortului și vizibilității punctelor de colectare unde oamenii pot returna electronice mici. Informațiile despre cele mai apropiate puncte de preluare pot fi adăugate la hărți, instrumente de căutare și aplicații ușor de utilizat. La punctele de preluare, oamenii ar trebui, de asemenea, să fie conștienți de faptul că toate datele personale stocate pe dispozitivele lor sunt gestionate și șterse corect.