Israel: Atacurile Hamas Continua Situatia pe Front in 18 Octombrie 2023

Israel Atacurile Hamas Continua Situatia Front 18 Octombrie 2023

Israel continua sa fie tinta numeroaselor atacuri lansate de catre Hamas impotriva tintelor civile si militare, iar asta deoarece militantii palestinieni nu se opresc din a trage tiruri de rachete, si nu numai, pe teritoriul israelian, in diverse puncte strategice.

Israel se apara impotriva multora dintre aceste atacuri, insa altele isi ating pe deplin tinta, provocand distrugeri insemnate in randul populatiei, totul in timp ce militantii Hamas colaboreaza cu diverse tari terte pentru a-si continua ofensiva impotriva israelienilor.

  1. Milițiile palestiniene au continuat să tragă indirect în Israel pe 17 octombrie, atacând ținte civile și militare.
  2. Rata ciocnirilor cu arme de calibru mic dintre forțele israeliene și militanții palestinieni din #WestBank a rămas scăzută după ce a atins un vârf pe 13 octombrie.
  3. Președintele Biroului Politic #Hamas Ismail Haniyeh a cerut mobilizare în Cisiordania în urma unei explozii la un spital din #Gaza.
  4. CTP-ISW a înregistrat 10 atacuri din #Liban pe teritoriul israelian pe 17 octombrie, inclusiv șapte împotriva țintelor militare. Activitatea LH la granița de nord a Israelului creează oportunități pentru operațiuni ulterioare împotriva Israelului.
  5. Liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a reiterat ceea ce spun alți înalți oficiali iranieni despre războiul Hamas-Israel în timpul unui discurs.
  6. Înalți comandanți ai IRGC consideră operațiunea de inundații al Aqsa a Hamas ca un preludiu al viitoarelor atacuri asupra Israelului.