Ministerul Apararii: 2 Informari de ULTIMA ORA privind Misiunile Importante ale Militarilor Romani

Ministerul Apararii 2 Informari ULTIMA ORA Misiunile Importante Militarilor Romani

Ministerul Apararii transmite in mod oficial 2 informari de ultima ora cu privire la misiunile pe care militarii din Romania le-au derulat in ultima perioada, iar asta pentru ca vorbim despre Exercitiul international Start Combined Resolve XIX, la care aproximativ 120 de militari romani au participat, alaturi de cei din alte tari.

Ministerul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce s-a intamplat in cadrul acestui exercitiu, iar Fortele Aeriene Romane aduc in atentie vizita Comandantului Centrului de Operatii Aeriene Combinate Terrejon in Romania, cu detalii despre discutii disponibile mai jos pentru toti romanii interesati.

“Start Combined Resolve XIX! Aproximativ 120 de militari români alături de militari din țări membre NATO și partenere participă în perioada 10 octombrie – 03 noiembrie, în Hohenfels, Germania, la exercițiul “Combined Resolve XIX”. În premieră în țara noastră, un punct de comandă de nivel divizie este dislocat în afara țării pentru a participa la un exercițiu multinațional.

Militarilor din cadrul Diviziei 4 Infanterie ,,Gemina” li s-au alăturat camarazi din cadrul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ,,Decebal”, Regimentului 317 ISR ,,Vlădeasa” și Batalioanelor 400 Sprijin ,,Feleacu”, 55 Comunicații Informatică ,,Napoca” și 1 Cimic ,,General de corp de armată Ștefan Holban”. Având la bază un scenariu fictiv, exercițiul “Combined Resolve XIX” este un eveniment de instruire în cadrul căruia,

Marea unitate și unitățile participante își dovedesc capacitatea operațională, pentru a îndeplini standardele NATO în desfășurarea operațiilor militare în context întrunit și multinațional. Participarea la exercițiu constituie o oportunitate reală de a dezvolta relațiile de cooperare cu structuri din cadrul NATO și partenere și asigură capacitatea de reacție la nivel tactic și interoperabilitatea forțelor participante, precum și perfecționarea capabilităților de dislocare și instruire în comun.

Primele zile ale exercițiului, i-au suprins pe cercetașii români desfășurând o secvență de instruire specifică la elicoptere alături de militarii Diviziei 10 Munte aparținând Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii. Comandantul Centrului de Operații Aeriene Combinate Torrejon, în vizită la Statul Major al Forțelor Aeriene Române. Astăzi, 17.10.2023, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene a avut loc vizita comandantului Centrului de Operații Aeriene Combinate Torrejon (CAOC), generalul-locotenent Juan Pablo SANCHEZ DE LARA.

Vizita contribuie la dezvoltarea și consolidarea planurilor de cooperare militară între cele două structuri, asigurând reprezentarea la nivel înalt și promovarea intereselor României și constituie o oportunitate pentru detalierea posibilităților de cooperare pe linia desfășurării misiunilor de Poliție Aeriană și cele din cadrul conceptului Air Shielding în România, precum și a exercițiilor și evaluărilor.”