NASA: 5 Asteroizi care se Apropie PERICULOS de Pamant in Urmatoarele Zile

NASA 5 Asteroizi Apropie PERICULOS Pamant Urmatoarele Zile

NASA a publicat o noua lista cu 5 asteroizi care se vor apropia periculos de Pamant in urmatoarele 5 zile, iar asta pentru ca vorbim despre corpuri cosmice care vor ajunge la distante reduse fata de Terra, cu pericolul de a exista o ciocnire, daca traiectoria lor este usor modificata in deplasarea prin spatiul cosmic.

NASA vorbeste despre un prim asteroid care are denumiera 2023 TH4, acesta avand o dimensiune de aproximativ 13 metri, dimensiunea unei case, iar pe 19 octombrie va ajunge la aproximativ 2.12 milioane de kilometri fata de Pamant, conform calculelor oamenilor de stiinta.

2022 UO10 este al doilea asteroid adus in atentia noastra de catre NASA, acesta avand dimensiunea de aproximativ 15 metri, tot cam cat o casa, dar calculata, la care ar urma sa ajunga aproape de Pamant pe 19 octombrie, ar fi de 2.970 milioane de kilometri.

Un asteroid cu dimensiunea de 25 de metri, cam cat un avion de pasageri, cu denumirea 2023 TP7 va ajunge la 3.070 milioane de kilometri fata de Pamant, conform celor de la NASA, iar altul cu denumirea 2023 TM14, dimensiune de 16 metri va trece la o distanta de 3.160 milioane de kilometri fata de Terra, tot in data de 19 octombrie.

NASA vorbeste la final si despre un asteroid cu denumiera 2023 TY19, acesta urmand a trece aproape de Pamant pe 19 octombrie, distanta fiind de 5.59 milioane de kilometri, una teoretic sigura, insa nici dimensiunile nu sunt mari, el avand aproximativ 18 metri, deci nu ar trebui sa fie un urias pericol.

Informatiile publicate de catre NASA au menirea de a le spune oamenilor ce fel de pericole exista in spatiul cosmic pentru Pamant, chiar daca sansele ca un impact sa aiba loc sunt foarte reduse, dar orice schimbare in traiectoria lor poate crea un pericol foart emare pentru omenire, din pacate.