Romania: IMPORTANT Anunt de ULTIMA ORA cu Actiuni pentru Aderarea la Schengen in 2023

Romania IMPORTANT Anunt ULTIMA ORA Actiuni Aderarea Schengen 2023

Romania continua planul de actiuni pentru a adera la Schengen in cursul anului 2023, iar un anunt foarte important a venit astazi, pentru a le pune in vedere romanilor faptul ca Guvernul de la Bucuresti a transformat acest obiectiv intr-o prioritate importanta, mai ales ca foarte multi oameni asteapta de ani de zile aderarea.

Romania vrea a adere la Spatiul Schengen cat mai rapid, iar ministrul Catalin Predoiu a avut o noua runda de discutii cu comisarul european Ylva Johansson, despre masurile pe care tara noastra le-a luat in ultimul an pentru a indeplini toate cerintele Austriei in vederea ridicarii veto-ul din decembrie 2022, cat mai rapid.

Romania a prezentat deja in diverse intruniri la nivelul UE masurile pe care le-a pus in practica, iar altele sunt deasemenea in pregatirea, pentru ca Austria sa nu mai aiba argumente pentru a mai vota cu veto o noua cerere de aderare a Romaniei la Schengen, dar daca va face asta, masura ar putea fi atacata la Curtea de Justitie a UE.

“În calitate de Viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Interne, am avut, astăzi, o videoconferință cu Ylva Johansson, comisar european pentru Afaceri Interne. Am discutat diverse aspecte importante pentru Europa, cu accent pe consolidarea spațiului Schengen. Am menționat succesul Proiectului Pilot la frontiera cu Serbia, gestionat de România împreună cu Comisia Europeană.

Precum și eforturile noastre în supravegherea frontierelor externe și combaterea criminalității organizate. Doamna comisar Johansson a apreciat rezultatele excelente ale Proiectului Pilot și importanța cooperării noastre cu Serbia. În cadrul dialogului, am subliniat determinarea României de a finaliza dosarul aderării la spațiul Schengen și sprijinul ferm al Comisiei Europene de a obține acest rezultat până la finalul acestui an.”