AVERTIZAREA Meteorologica de ULTIMA ORA ANM pentru Romania in 20 Octombrie 2023

AVERTIZAREA Meteorologica ULTIMA ORA ANM Romania 20 Octombrie 2023

Avertizarea meteorologică de ultimă oră emisă de către ANM, Administrația Meteorologică din România, cu nu foarte mult timp în urmă, ne aduce în atenție faptul că, între 20 octombrie, ora 10, și 22 octombrie, ora 10, sunt prognozate intensificări ale vântului în anumite regiuni ale țării,

Zonele afectate:

  • Banat
  • Crișana
  • Sud-vestul Transilvaniei
  • Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali (la altitudini de peste 1700 m)

Detalii:

În Banat, Crișana și sud-vestul Transilvaniei, se așteaptă ca viteza vântului să varieze, în general, între 55 și 60 km/h. Mai accentuat, în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, la altitudini mai mari de 1700 m, rafalele de vânt pot atinge viteze între 80 și 90 km/h.

Este important de menționat că, chiar dacă aceste regiuni sunt cele mai afectate, există posibilitatea unor intensificări trecătoare ale vântului și în alte părți ale teritoriului, mai ales în zonele din est, centru și regiunile montane.

Recomandări:

Cetățenii sunt sfătuiți să fie precauți, să fie atenți în toate deplasările în zonele afectate de rafale puternice de vânt și să fie atenți deasemenea la eventualele anunțuri sau actualizări ale situației meteorologice. În plus, este recomandată atenție sporită în zonele cu copaci, panouri publicitare sau alte structuri care pot fi afectate de intensificările vântului.

Acest cod galben de vânt este un memento că vremea poate fi imprevizibilă și că trebuie să fim mereu pregătiți și informați în fața unor astfel de fenomene meteo.