Lewis Hamilton in Centrul unui IMPORTANT Anunt al Coechipierului din Echipa Mercedes de Formula 1

Lewis Hamilton Centrul IMPORTANT Anunt Coechipierului Echipa Mercedes Formula 1

George Russell, cunoscut în Formula 1 pentru talentul său excepțional, a mărturisit recent că se simte într-o “poziție privilegiată” fiind coechipier cu Lewis Hamilton. Recunoaște că rivalitatea cu campionul mondial de șapte ori îi conferă o mare “încredere” în propriile capacități.

Russell, fost pilot junior pentru Mercedes, s-a alăturat “Săgeților Argintii” provenind de la Williams la începutul sezonului 2022. Acesta a format un duo puternic cu Hamilton, care a câștigat șase dintre cele șapte titluri de campion mondial în cea de-a zecea sa stagiune cu echipa.

În primul lor sezon împreună, Russell a terminat pe locul patru în campionat, în timp ce Hamilton a ocupat locul al șaselea, diferența dintre cei doi fiind de 35 de puncte. Mai mult, Russell l-a devansat pe Hamilton într-o victorie Mercedes în Brazilia. Cu toate acestea, în acest an, Hamilton conduce lupta dintre coechipieri, ocupând locul al treilea în clasament, cu 62 de puncte înaintea lui Russell.

Russell a vorbit despre cum se compară cu Hamilton: „Este o poziție privilegiată. Toți credem în noi. Toți credem că suntem cei mai buni. Dacă ești pus în cea mai bună mașină, vei câștiga campionate. Sunt câțiva piloți pe această grilă care, dacă sunt puși în cea mai bună mașină, vor câștiga campionatul. Pentru mine, Lewis este unul dintre acești piloți.”

Russell a continuat: „Nu cred că am fost vreodată atât de provocat în întreaga mea carieră. Faptul că mă descurc bine îmi dă multă încredere.”

Russell și-a făcut debutul pentru Williams la Marele Premiu din Australia din 2019. După cinci sezoane, urmează să înceapă a 100-a cursă în Formula 1. Deși victoria din Sao Paulo este singura sa victorie până acum, Russell este convins că momentul său va veni: „Simt că doar încep. Trebuie să menții această performanță și să fii pregătit când mașina îți oferă acea oportunitate. Sunt convins că șansa mea va veni.”