Armata Romana: Activitatile de ULTIMA ORA foarte IMPORTANTE, Anunt privind Militarii din Romania!

Armata Romana Activitatile ULTIMA ORA IMPORTANTE Anunt Militarii Romania

Armata Romana aduce in atentia tuturor romanilor astazi o serie de activitati de ultima ora, la care au participat soldatii din Romania, iar asta deoarece in cursul zilelor trecute s-a desfasurat in tara un exercitiu national de securitate cibernetica, numit CyDEx, sub coordonarea SRI, iar militarii romani au participat deasemenea.

Armata Romana explica mai jos ce anume au trebuit sa faca soldatii sai in cadrul acestui exercitiu complex, care le-a pus la incercare abilitatile in securitate cibernetica, razboiul hibrid aducand tot mai multe provocari in materie cibernetica pentru armatele multor tari din toata lumea, in ultima vreme.

O echipă de experți din cadrul Ministerului Apărării Naționale, coordonată de Agenția de apărare cibernetică din cadrul Comandamentului Apărării Cibernetice, a participat, în perioada 17-19 octombrie, la cel mai mare exerciţiu naţional de securitate cibernetică CyDEx, organizat de Serviciul Român de Informații, prin intermediul Centrului Național Cyberint. Ministerul Apărării Naționale a participat la cea de-a VII a ediție a exercițiului.

Si, ca în fiecare an, prin Agenția de apărare cibernetică, a contribuit la partea de dezvoltare şi coordonare a exercițiului pentru două dintre cele șase scenarii tehnice jucate, respectiv un scenariu de analiză forensic a unui telefon mobil cu sistem de operare Android și un scenariu de tip Capture the Flag. Evenimentul a reunit circa 500 de experți din peste 80 de instituții cu atribuții în domeniul securității cibernetice.

Din mediul public, privat şi academic. CyDEx este singurul exercițiu național de securitate cibernetică axat pe componenta practică (hands-on). În cadrul exercițiului au fost simulate șase scenarii complexe, iar participanții au desfășurat activități specifice de soluționare a unor incidente cibernetice cu grade diferite de dificultate – atacuri simulate de tip phishing.

Script, exploit, zero day, compromiterea unui telefon de tip Android, amenințarea infrastructurii cloud sau a celei critice. CyDEx a avut ca principal obiectiv exersarea capacităților de apărare în domeniul securității cibernetice împotriva amenințărilor la adresa infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională.

Activitatea a contribuit la conștientizarea nivelului de pregătire și expertizei tehnice în situația unui eveniment care ar putea afecta major spațiul cibernetic la nivel național. În același timp, exercițiul a ajutat la dezvoltarea și consolidarea parteneriatului public-privat în vederea dezvoltării unui mecanism eficient de avertizare, alertă și reacție la incidentele cibernetice.”