Ministrul Educatiei: Actiunile Oficiale IMPORTANTE pentru Elevi Masurile Luate cu Google

Ministrul Educatiei Actiunile Oficiale IMPORTANTE Elevi Masurile Luate Google

Ministrul Educatiei a decis sa confirme in mod oficial actiunile importante care au fost puse in aplicare pentru binele elevilor din toata Romania, iar asta pentru ca Ligia Deca aduce in atentie ceea ce a fost realizat in ultima saptamana la nivelul ministerului, inclusiv discutii cu Google pentru masuri privind protectia elevilor din scoli.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos si despre problema drogurilor din scoli, plata burselor intr-un termen cat mai scurt, pentru ca elevii sa poata beneficia rapid de bani, dar si banii care se vor aloca pentru ca elevii sa poata beneficia de invatamant de calitate mai buna in Romania in viitor.

“Săptămâna aceasta a fost plină de realizări semnificative și promițătoare pentru educație, cu noi parteneriate puternice și oportunități pentru a construi un viitor mai bun pentru tineri. De la discuții constructive cu reprezentanții sindicatelor despre aspecte esențiale pentru domeniul educațional, întâlnirea cu Președintele Federației Industriașilor din Austria privind viitoarele colaborări educaționale.

Si până la întâlniri de lucru cu reprezentanții Google pentru asigurarea și promovarea siguranței online a copiilor. Toate acestea, precum și activitățile care sunt mai puțin văzute, susțin dezvoltarea sistemului nostru educațional. Este o bucurie să văd cum, discuție după discuție, apar noi soluții, iar planurile noastre pentru asigurarea unei educații de calitate prind din ce în ce mai mult contur.

Uniți în viziune și acțiune, am certitudinea că vom schimba cursul educației astfel încât fiecare elev să-și poată îndeplini potențialul. Nu a fost niciodată în plan o testare în masă. Există un grup tehnic pentru a defini un cadru legal pentru un program de testare a adolescenților, în ideea de a exista sprijinul statului pentru a acoperi costurile.

Până pe 20 octombrie trebuiau depuse dosarele pentru tipurile de burse care necesitau astfel de dosare, după care, după ce avem situația în ansamblu, se vor putea transmite nevoile de fonduri și vom putea să facem și plățile pentru burse. Eu cred că în decurs de câteva săptămâni plățile vor fi făcute. Avem însă o problemă pe care încercăm să o clarificăm pentru județele în care nu s-au încheiat contractele de către consiliile județene cu transportatorii.

Săptămâna aceasta, în ședința de guvern, se adoptă o ultim act normativ, adică hotărârea de guvern cu lista școlilor și cu alocările bugetare după care se pot face licitațiile. Tot procesul de elaborare a planurilor-cadru noi pentru liceu și a programelor școlare se încheie la începutul anului școlar 2024-2025, urmând ca tot anul școlar 2024-2025 să fie alocat pentru elaborare manuale și formare cadre didactice.”