Ministrul Muncii: Decizia Neasteptata, ce Masuri Pune in Aplicare pentru Romania

Ministrul Muncii Decizia Neasteptata Masuri Pune Aplicare Romania

Ministrul Muncii aduce in atentia tuturor romanilor o decizie neasteptata pe care a luat-o, iar asta pentru ca a hotarat sa puna in aplicare o serie de masuri, in baza carora a facut o serie de vizite in institutiile subordonate din judetul Neamt, pentru a verifica in ce conditii locuiesc persoanele de acolo.

Ministrul Muncii explica mai jos ceea ce a intalnit in cadrul acestor vizite, iar asta pentru ca masurile sunt menite sa ii asigure pe oameni de faptul ca beneficiaza de conditii de buna calitate atunci cand ajung in institutii de acest gen, ceea ce este extrem de important pentru foarte multe persoane, pana la urma.

“Ministrul Simona Bucura Oprescu, vizite inopinate la instituțiile subordonate din județul Neamț Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a făcut astăzi vizite inopinate la sediile Agenției Județene pentru Plăți și #Inspecție Socială Neamț și Casei Județene de Pensii Neamț. Vizitele neanunțate au surprins felul în care sunt primiți cei care apelează la aceste #instituții și cum este organizată activitatea.

Ministrul a discutat cu angajații și conducerile celor două instituții, dar și cu cetățenii care aveau de rezolvat diverse probleme la acestea. Ministrul a observat problemele legate de spații pe care le au cele două instituții. La Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială activitatea se desfășoară în două clădiri distincte, la parterul unor blocuri. În acest caz, Simona Bucura-Oprescu a cerut conducerii instituției o situație legată de chiria plătită, astfel încât să poată fi găsite soluții adecvate.

La Casa Județeană de Pensii, ministrul a discutat cu cei care se aflau la coadă pentru stabilirea dreptului de #pensie și a cerut conducerii instituției optimizarea ghișeelor, astfel încât timpul de așteptare să fie cât mai mic pentru persoanele vârstnice. În contextul în care se lucrează la noua lege a pensiilor, ministrul a vizitat birourile în care se realizează digitalizarea dosarelor de pensii.

Simona Bucura-Oprescu a solicitat ca procesul să fie accelerat, dar datele introduse să fie cele corecte. „Am vrut să văd, așa cum am făcut in alte județe ale țării, care sunt condițiile în care sunt primiți românii care apelează la noi, cum se lucrează și ce probleme sunt în aceste instituții din punct de vedere logistic, dar și al personalului.

Am solicitat ca oamenii să nu fie puși inutil pe drumuri o dată pentru depunere și încă o dată pentru ridicare, mai ales în cazul documentelor care pot fi eliberate rapid. Am cerut și să se deschidă ghișee suplimentare, astfel încât să fluidizăm procesul de eliberare și de înregistrare a documentelor pentru cetățeni”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.”