Virusul Șmecher pentru Android care-ți Controlează Telefonul și Fură Banii

Virusul Șmecher Android care Controlează Telefonul Fură Banii

S-ar putea să crezi că telefonul tău Android este sigur și securizat, dar ce s-ar întâmpla dacă pe el s-ar afla un spyware ascuns, capabil să urmărească tot ce faci? Aceasta este realitatea amenințării SpyNote, un nou troian bancar pentru Android care se deghizează într-o actualizare de sistem sau o aplicație legitimă. Acest spyware poate pătrunde pe dispozitivul tău și poate monitoriza fiecare mișcare pe care o faci.

Odată ce SpyNote este instalat pe dispozitivul tău Android, hackerul poate obține control total asupra telefonului tău. Acesta poate accesa la distanță camera și microfonul tău, poate asculta conversațiile telefonice și poate citi mesajele text.

Criminalii cibernetici pot, de asemenea, să fure accesul la contul tău bancar și datele personale, cum ar fi contactele, fotografiile, parolele și istoricul de navigare. Acest SpyNote insidios poate chiar să se ascundă de detectarea software-urilor antivirus și să-și deghizeze iconița ca o aplicație de sistem. Obiectivul SpyNote este să ajungă pe telefonul tău Android și să rămână acolo cât mai mult timp posibil.

S-ar putea să primești un mesaj pe telefon de la persoane necunoscute (sau chiar de la prietenii tăi) cu un link. Dacă faci clic pe link, vei fi solicitat să descarci un fișier. Dacă instalezi fișierul periculos, aplicația va manipula și abuza de serviciile de accesibilitate și privilegiile de administrator al dispozitivului pentru a-și acorda permisiuni suplimentare, de obicei fără știrea ta.

Android poate fi exploatat de SpyNote pentru a ni se fura toti banii

Odată ce aplicația este pe telefonul tău, face tot posibilul să rămână ascunsă sau să ruleze în fundal pentru a te asigura că nu îți dai seama de prezența ei. Ceea ce este și mai insidios este că aplicația nu cere direct permisiuni, ci folosește diverse tehnici pentru a accesa mesajele tale text sau apelurile, sau chiar pentru a face fotografii. Poate chiar să scotocească prin stocarea ta, cum ar fi un card microSD.

Conform firmei globale de securitate cibernetică și protecția vieții private F-Secure, această aplicație este de asemenea dificilă deoarece folosește servicii persistente și un receptor de difuzare pentru a se reporni dacă încerci să o oprești.

În plus, dacă încerci să o ștergi, îți împiedică accesul la meniul Setări prin închiderea ecranului. Poate fi o situație terifiantă: aplicația pe care pur și simplu nu o poți șterge, indiferent ce faci. Nu face clic pe linkuri suspecte în mesajele SMS sau pe alte platforme. Fă clic doar pe linkurile în care ai încredere, de la expeditori pe care îi cunoști, cum ar fi prietenii și familia. Chiar și atunci, trebuie să fii foarte atent la ceea ce faci clic. Fă clic pe linkuri doar dacă te aștepți la ele – și nu deschide atașamente, fotografii sau alte fișiere pe care nu le recunoști.

Instalează o protecție antivirus de încredere pe telefonul tău Android și ține-o actualizată. O bună aplicație antivirus îți poate proteja dispozitivul de SpyNote și alte malware-uri, scanând aplicațiile, fișierele și traficul web pentru orice activitate malițioasă.

Actualizează-ți telefonul doar prin intermediul aplicației oficiale de setări și nu prin intermediul notificărilor. Unele notificări pot fi false și încearcă să te păcălească să instalezi SpyNote sau alte malware-uri.