Italia: Giorgia Meloni FURIOASA, Masuri RADICALE Cerute in Schengen Inaintea Aderarii Romaniei

Italia Giorgia Meloni FURIOASA Masuri RADICALE Cerute Schengen Inaintea Aderarii Romaniei

Italia cere o serie de masuri radicale in Schengen inainte de aderarea Romaniei, Giorgia Meloni fiind furioasa din cauza actiunilor luate pana acum de catre Uniunea Europeana, premierul de la Roma cerand masuri ferme si rapide pentru ca fluxul de migranti catre UE sa fie redus substantial in perioada imediat urmatoare.

Italia spune ca Spatiul Schengen risca sa fie spulberat inainte ca Romania sa apuce sa adere, ceva ce desigur ca nimeni nu-si doreste, dar ceva ce ne arata inca o data cat de grava este situatia migratiei in UE, fara a fi luate inca masuri ferme si fara ca pactul privind migratia sa fie votat de catre Parlamentul European, dupa intelegerile liderilor europeni.

Italia cere adoptarea acestor masuri acum pentru salvarea Spatiului Schengen, ale carui granite interne sunt din nou pazite de catre vamesii multor tari, aderarea Romaniei depinzand in acest moment de solutiile care vor fi luate pentru ca sistemul sa nu intre in colaps, fiind foarte aproape de a fi desfiintat, el fiind nefunctional acum.

“UE trebuie să ia măsuri pentru a-și apăra frontiera externă pentru a salva spațiul de liberă circulație Schengen. Există un risc clar ca Schengen să fie spulberat. Serviciile de informații au confirmat că cele mai mari riscuri de securitate pentru noi pot veni de pe ruta Balcanică către UE. Acesta este motivul care a determinat guvernul să acționeze prompt.

Prin suspendarea Schengen și restabilirea controalelor cu Slovenia. Există riscuri legate de radicalizarea imigranților adesea ilegali. Italia a înregistrat o creștere uriașă a numărului de imigranți care vin din Africa de Nord pe mare în acest an. Acesta este un angajament semnificativ pe care suntem gata să-l sprijinim.”