Marcel Ciolacu: Intelegere de Ultim Moment pentru Salariul Minim in Constructii, Agricultura, Industrie Alimentara

Marcel Ciolacu le transmite romanilor o serie de decizii de ultima ora cu privire la modificarea salariului minim in constructii, agricultura si industria alimentara.

Marcel Ciolacu Intelegere Ultim Moment Salariul Minim Constructii Agricultura Industrie Alimentara

Marcel Ciolacu, premierul Romaniei, anunta o intelegere de ultima ora, care a fost realizat impreuna cu patronatele din constructii, agricultura si industria alimentara, cu privire la salariul minim pe care urmeaza sa il primeasca angajatii care lucreaza pentru companii.

Marcel Ciolacu ofera mai jos detalii cu privire la felul in care urmeaza sa fie platite aceste salarii, dar si ce fel de contributii ar urma sa fie achitate in baza lor, asa ca angajatii ar trebui sa aiba o idee clara cu privire la tot ceea ce va ajunge in conturile lor.

Am convenit astăzi, împreună cu patronatele și sindicatele, în Consiliul Național Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară. Am făcut o promisiune angajaților, aceea ca în urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea!

Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcții, de 4.582 de lei, cât și cel din agricultură și industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete.

Le mulțumesc patronatelor pentru că au înțeles importanța acestui moment și apreciez suportul acordat Guvernului de către sindicate în stabilirea valorilor corecte ale salariilor minime din cele două industrii-cheie pentru economia noastră.

Suntem pregătiți, acum, să adoptăm în ședința de Guvern, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice. În acest fel, odată cu promulgarea de către președintele României a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi importante care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură.