NASA Anunta o Realizare Impresionanta pe Marte, ce au Reusit Cercetatorii

NASA anunta o realizare cu adevarat impresionanta in legatura cu planeta Marte, cercetatorii americani reusind ceva ce parea imposibil de realizat din nou.

NASA Anunta Realizare Impresionanta Marte Reusit Cercetatorii

Săptămâna trecută, elicopterul Ingenuity al NASA a efectuat un nou zbor impresionant pe suprafața planetei Marte, continuând să stabilească noi repere în misiunea sa științifică. Cu o greutate de doar 4 livre (aproximativ 1.8 kilograme), Ingenuity a realizat al 63-lea său zbor pe Marte joi, 19 octombrie, acoperind o distanță de 579 de metri (1,901 picioare) pe suprafața planetei.

„Aceasta a fost cea mai lungă distanță parcursă de la Zborul 25,” a comunicat Laboratorul de Propulsie Jet (Jet Propulsion Laboratory – JPL) al NASA din California de Sud, entitatea care gestionează misiunea Ingenuity, prin intermediul X (fostul Twitter) luni, 23 octombrie.

În timpul Zborului 25, care a avut loc pe 8 aprilie 2022, Ingenuity a zburat pe o distanță de 704 metri (2,310 picioare), stabilind recordul pentru cea mai lungă distanță parcursă într-un singur zbor. Zborul 9, realizat în iulie 2021, ocupă locul doi cu o distanță de 625 metri (2,051 picioare), iar Zborul 63 se situează pe poziția a treia.

Ultimul zbor al Ingenuity a durat 143 de secunde, conform jurnalului de zbor al misiunii. Helicopterul a atins o altitudine maximă de 12 metri (39 picioare) deasupra solului și o viteză de vârf de aproximativ 22.7 km/h (14.1 mph).

Cu toate acestea, aceste cifre nu reprezintă recorduri; cele mai bune performanțe înregistrate în aceste categorii sunt de 169.5 secunde, o altitudine de 20 metri (66 picioare) și o viteză de 36 km/h (22.4 mph), conform jurnalului de zbor. Ingenuity a aterizat în interiorul craterului Jezero de pe Marte, care are un diametru de 45 kilometri (28 mile), în februarie 2021, împreună cu roverul Perseverance al NASA.

Sarcina inițială a elicopterului a fost de a demonstra că zborul cu motor este posibil pe Marte, în ciuda atmosferei sale subțiri. Ingenuity și-a îndeplinit acest obiectiv în cursul a cinci zboruri efectuate în primăvara anului 2021. Ulterior, NASA a acordat o extensie a misiunii, perioadă în care elicopterul servește ca explorator pentru roverul Perseverance, care are ca obiectiv căutarea vieții și colectarea de mostre de pe suprafața planetei Roșii.