Israel a Efectuat Noi Raiduri În Fâșia Gaza În Cursul Nopții Trecute

Israel a Efectuat Noi Raiduri În Fâșia Gaza În Cursul Nopții Trecute

Într-o declaraţie oficială făcută vineri, Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat că trupele israeliene au efectuat “raiduri ţintite” în interiorul Fâşiei Gaza pentru a doua noapte consecutiv, înainte de a se retrage din zonă.

Un videoclip publicat de IDF arată tancuri şi vehicule blindate deplasându-se pe un drum în apropierea terenurilor agricole, precum şi atacuri asupra clădirilor şi zonelor deschise. Raidul, care a inclus lovituri de aeronave şi de artilerie în cartierul Shaja’iyah, a avut ca ţintă infrastructura Hamas, incluzând “locurile de lansare a rachetelor antitanc, centrele de comandă şi control militar, precum şi teroriştii Hamas”, a declarat IDF.

„Trupele au părăsit zona la finalul activităţii”, a precizat comunicatul.

Această acţiune survine la o zi după ce IDF a anunţat că a efectuat un raid cu tancuri în nordul Fâşiei Gaza, ca „parte a pregătirilor pentru următoarele etape ale luptei”.

Israelul şi-a exprimat hotărârea de a elimina Hamas, gruparea militantă care controlează Gaza, ca răspuns la atacurile teroriste mortale şi raidurile de răpire din 7 octombrie, în urma cărora 1.400 de persoane, în majoritate civili, au fost ucise şi mai mult de 200 de alte persoane au fost luate ostatici.

Situaţia din Gaza rămâne extrem de tensionată, iar comunitatea internaţională urmăreşte cu îngrijorare evoluţiile din regiune. Raidurile consecutive ale trupelor israeliene subliniază determinarea Israelului de a răspunde ferm la ameninţările teroriste, în timp ce subliniază şi complexitatea situaţiei din Fâşia Gaza.