Volodimir Zelenski Cere Inceperea Negocierilor pentru Aderarea Ucrainei la UE

Volodimir Zelenski Cere Inceperea Negocierilor pentru Aderarea Ucrainei la UE

Volodimir Zelenski cere din nou permitederea inceperii negocierilor pentru ca Ucraina sa adere la Uniunea Europeana, unul dintre obiectivele cele mai importante pe care tara sa le are in momentul de fata, desi se afla in plin razboi cu Rusia de peste 1 an si jumatate de zile.

Volodimir Zelenski a tinut inclusiv o sedinda speciala cu o parte dintre comandantii armatei si serviciilor de informatii din Ucraina, luptele cu rusii fiind din ce in ce mai intense, fara vreo sansa de a se opri prea curand, ceea ce ingreuneaza serios situatia tarii.

“Cabinetul militar a avut loc astăzi. Un format special pentru lucrul cu comandanții, șefii serviciilor de informații, Serviciul de Securitate al Ucrainei, Ministrul Apărării…

Rapoarte din fiecare direcție de luptă – generalii noștri Syrskyi, Tarnavskyi, Hnatov, Moskalyov, Sodol. Directorul Zalujni. Budanov, șeful GUR și Lytvynenko, șeful informațiilor externe. Sarcinile noastre strategice. Rechizite pentru soldați: obuze, echipament. Complexul industrial și de apărare ucrainean. Ne creștem capacitățile și vedem mai clar sfârșitul războiului cu o victorie ucraineană.

Desigur, ar trebui să realizăm cu toții: inamicul nu este simplu și nu va deveni mai simplu. Dar Ucraina trebuie să devină – și va fi! – mai puternic, tocmai pentru a consemna pentru totdeauna în istorie că Imperiul Rus nu va mai veni pe pământul ucrainean.

Slavă tuturor soldaților noștri! Băieți, vă mulțumesc pentru fiecare poziție rusă distrusă! Slavă tuturor poporului nostru! Glorie Ucrainei!

Drumul fiecărei națiuni către UE este o lucrare bazată pe merit și dezvoltare instituțională. Ucraina efectuează astfel de lucrări. Complet. Chiar și în fața războiului pe scară largă, nu cerem excepții de la regulile generale. Ucraina a implementat practic cele șapte recomandări ale Comisiei Europene: atât soluții mai simple, cât și soluții dificile pentru politicieni.

Și ne bazăm pe unitatea dumneavoastră ca răspuns la decizia de a începe negocierile privind aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Această decizie a dumneavoastră va fi una dintre cele mai puternice din acest deceniu și va determina în mare măsură calea viitoare a Uniunii Europene.

Ori va învinge toată Europa cu voi – împreună cu Ucraina, împreună cu Moldova, iar în viitor împreună cu Georgia și Belarus – ori trecutul va învinge. Sunt sigur că sunteți cu toții de partea Europei moderne.

El a spus acest lucru în timp ce s-a adresat participanților la reuniunea Consiliului European la nivelul liderilor statelor UE.”