Ministrul Apărării din Israel Confirmă Începerea unei Noi Faze a Războiului cu Hamas

Ministrul Apărării Israel Confirmă Începerea Noi Faze Războiului Hamas

Ministrul Apărării din Israel, Yoav Gallant, a confirmat recent că operațiunile militare împotriva Hamas au înregistrat progrese semnificative. Într-o declarație livrată în limba ebraică, Gallant a subliniat tranziția către o nouă fază în conflict.

„Am trecut la o nouă etapă în război”, a spus el. „În această noapte, pământul din Gaza a tremurat. Am atacat deasupra și dedesubtul solului. Am atacat operativi teroriști la toate nivelurile, în toate locurile. Instrucțiunile pentru forțele noastre sunt clare: operațiunea va continua până când va fi emis un nou ordin.”

Contextul acestor declarații este oferit de purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliane (IDF), Contramiralul Daniel Hagari, care a menționat că forțele terestre israeliene au intrat în Gaza, pătrunzând în enclavă în cursul nopții din partea de nord.

„Forțele israeliene au intrat în Fâșia Gaza și și-au extins operațiunea la sol, unde unități de infanterie, blindate, inginerie și artilerie cu foc intens participă”, a declarat Hagari în cadrul unei conferințe de presă la Tel Aviv. „Forțele sunt pe teren și continuă lupta”, a adăugat el, fără a oferi detalii suplimentare.

În plus, armata israeliană a reemis un apel către civili din nordul Fâșiei Gaza să evacueze zona. Această declarație face referire la o operațiune IDF iminentă împotriva Hamas în Gaza.

O ofensivă terestră a fost anticipată pe scară largă în urma atacurilor, dar până în prezent nu pare să fie în curs de desfășurare o operațiune majoră destinată să captureze și să mențină controlul asupra unor porțiuni semnificative de teritoriu.