Romania: Hotararile pentru Aderare la Schengen Impotriva Deciziilor lui Karl Nehammer

Romania Hotararile Aderare Schengen Impotriva Deciziilor Karl Nehammer

Romania a anuntat in mod oficial hotararile sale pentru aderare la Schengen, impotriva deciziilor luate de catre Karl Nehammer pana in momentul de fata, dar si impotriva schimbarilor care au loc in sistem si din cauza carora multe granite interne sunt inchise, Marcel Ciolacu spunand ca acest obiectiv al tarii noastre nu va disparea.

Romania va dori sa adere la Spatiul Schengen, atat timp cat acest sistem exista si putem face parte din el, premierul Marcel Ciolacu anuntand foarte clar acest lucru pentru toti romanii din tara, astfel ca indiferent ce vrea Karl Nehammer, sau ce fac alte tari, tara noastra nu va renunta la obiectivul sau, atat de important.

Romania va depune toate eforturile necesare pentru a continua sa obtina acordul tarilor din Schengen pentru a face parte din sistem, iar in decembrie 2023 sunt cele mai mari sperante cu privire la indeplinirea acestui lucru, insa multe depind de ceea ce se va intampla atunci, mai ales ca e nevoie sa fie convins Karl Nehammer sa permita aderarea.

“Întreaga Europă a spus că Schengen nu mai funcţionează şi a zis Consiliul European acest lucru şi sunt foarte multe ţări care au cerut, în contextul conflictului din Orientul Mijlociu, o gestionare mai strictă a persoanelor când trec graniţa. Avem Spaţiul Schengen. Până când el se desfiinţează, România doreşte să adere şi vom continua negocierile.

Încercăm ca în luna decembrie să ajungem cât mai aproape cu această negociere. În acest moment, domnul prim-ministru Nehammer nu doreşte ca România să adere la Spaţiul Schengen. Vom continua şi pe căi diplomatice şi cu absolut toată puterea de convingere să modificăm această părere total nedreaptă şi incorectă a domnului cancelar Nehammer.”