Armata Romana: Anuntul Oficial privind Actiunile de ULTIMA ORA din Romania ale Ministerului Apararii

Armata Romana Anuntul Oficial Actiunile ULTIMA ORA Romania Ministerului Apararii

Armata Romana a decis sa-i anunte in mod oficial pe toti romanii in legatura cu actiunile de ultima ora, care au fost desfasurate in Romania, ministerul Apararii confirmand o vizita facuta de catre comandantul Brigazii Multinationale din Europa de Sud-Est, SEEBRIG, generalul de brigada Bilbil Bitri.

Armata Romana explica mai jos ceea ce s-a discutat in cadrul acestei intalniri foarte importante pentru tara noastra, iar separat de asta MApN vorbeste inclusiv despre exercitiile militare la care va participa un regument din cadrul fortelor armate, toate detaliile cu privire la acest proces fiind mai jos acum.

“În zilele de 1 și 2 noiembrie, o delegație condusă de comandantul Brigăzii Multinaționale din Europa de Sud-Est (SEEBRIG), generalul de brigadă Bilbil Bitri, a efectuat o vizită oficială în România, la invitația președinției Procesului reuniunii miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM). Comandantul SEEBRIG a avut o întrevedere cu secretarul de stat Simona Cojocaru, in cadrul căreia au fost discutate prioritățile brigăzii, în contextul deținerii de către România a președinției SEDM pentru următorii doi ani.

Oficialul român a evidențiat că printre prioritățile asumate de țara noastră se numără creșterea profilului și relevanței inițiativei regionale SEDM, dezvoltarea dialogului politico-militar, dar și întărirea capabilităților SEEBRIG. Pe agenda delegației s-a aflat și o vizită la Comandamentul Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” și Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”.

De asemenea, generalul de brigadă Bitri a avut întrevederi cu locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, cu reprezentanții conducerii Statului Major al Forțelor Terestre cu cei a Diviziei Multinaționale Sud-Est. Si cu reprezentanții Centrului Euroatlantic pentru Reziliență (E-ARC). De asemenea, comandantul SEEBRIG a participat la ceremonia militară.

Si religioasă organizată cu ocazia celebrării a 145 de ani de la înființarea Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești. Toate discuțiile purtate de delegația SEEBRIG cu interlocutorii români au relevat angajamentul comun de dezvoltare și consolidare a brigăzii, aceasta fiind instrumentul esențial al inițiativei regionale SEDM, precum și necesitatea conectării constante la NATO și UE, pentru a asigura interoperabilitatea brigăzii cu structurile aferente celor două organizații.

Începând cu data de 3 noiembrie, Regimentul 74 PATRIOT Mihai Bravu deplasează personal şi tehnică în Poligonul de trageri sol-aer Capu Midia, pentru participarea la primul exerciţiu tactic cu trupe şi trageri reale F.A. PATRIOT SPARK 23.11. Acest exercițiu se desfășoară în perioada 02-17 noiembrie, având ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale.”