Austria: Aderarea Romaniei la Schengen si Anuntul de ULTIMA ORA ce-l DISCREDITEAZA pe Karl Nehammer

Austria Aderarea Romaniei Schengen Anuntul ULTIMA ORA DISCREDITEAZA Karl Nehammer

Austria continua sa sfideze Romania si blocheaza aderarea la Schengen, insa un anunt oficial de ultima ora al lui Gerhard Karner vine sa dicrediteze lamentarile lui Karl Nehammer privind numarul mare de cereri de azil, ministrul sau de interne confirmand faptul ca acestea au scazut cu 50% in anul 2023, fata de anul 2022, o realizare impresionanta.

Austria va avea pana la final de an 2023 cu zeci de mii de cereri de azil mai putin decat in 2022, deci o buna parte din ceea ce a stat la baza refuzului lui Karl Nehammer de a permite aderarea Romaniei la Schengen dispare si ramane doar ipocrizia cancelarului, care nu are prea multa sustinere in UE pentru planurile sale privind migratia.

Austria nu va mai putea, pentru mult timp sa sustina tot ceea ce a afirmat pana acum privind blocarea aderarii Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, desi incearca sa incheie parteneriate si cu Marea Britanie in acest sens, asa ca poate Karl Nehammer va fi fortat sa cedeze in curand si sa-si schimbe politica privind acceptarea sau respingerea tarii noastre.

“Cooperarea transfrontalieră este deosebit de necesară în lupta împotriva terorismului. Prin urmare, schimbul intens de informații este un element central al acordului nostru de cooperare polițienească. Avem în continuare un număr mare de cereri de azil în Austria, în ciuda unei scăderi de aproape 50% față de anul precedent.

De aceea este necesar să luăm măsuri intensive. Marea Britanie și Danemarca dezvoltă modele de proceduri de azil în afara Europei, despre care am discutat cu mare interes. Credem că trimite un semnal greșit atunci când oamenii pot ajunge în Lampedusa, de exemplu, și apoi pot fi distribuite în toată Europa.”