Ministerul Apararii: 2 Actiuni Noi de ULTIMA ORA Desfasurate in Romania de catre Militarii Romani

Ministerul Apararii 2 Actiuni Noi ULTIMA ORA Desfasurate Romania catre Militarii Romani

Ministerul Apararii dezvaluie in mod oficial 2 noi actiuni de ultima ora pe care militarii le-au desfasurat, iar asta pentru ca vorbim intr-o prima faza despre un foarte important proces de rotatie intre detasamentele de aparare antiaeriana care fac parte din grupul de lupta NATO, desfasurat in Polonia.

Ministerul Apararii aduce in atentia tuturor romanilor nu doar acest eveniment oficial, ci si sesiunile prin care rezervistilor voluntari din Romania li s-a inmanat armamentul individual, Romania reincepand sa puna accent pe antrenarea rezervistilor voluntari dupa inceperea razboiului din Ucraina.

“„Rămas bun!” „Gheparzilor de Fier” – „Bun venit!” „Gheparzilor Transilvani”
„Agilitas Defensio!” și „Semper in Fronte – Semper Paratus!” au reprezentat cuvintele de început rostite de către cei doi comandanți ai Detașamentelor de Apărare Antiaeriană rotația a-XIII-a, maior Constantin Cațaonu și rotația a-XIV-a, maior Radu-Nicolae Iancu, în fața reprezentanților Poloniei, SUA, Croației.

Si Regatului Unit al Marii Britanii din cadrul Battle Group-ului NATO dislocat în Polonia, în data de 30 Octombrie 2023. Astfel, cele două devize ale Batalionului 348 Apărare Antiaeriană „Dobrogea” și cea a Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa”, unitățile generatoare ale celor două contingente românești dislocate pe teritoriul Poloniei, au deschis ceremonialul transferului de autoritate.

Intre cele două Detașamente de Apărare Antiaeriană, în fața a numeroși invitați ai națiunii gazdă Polonia, ai aliaților Battle Group-ului NATO și a reprezentanților Comandantului Forțelor Întrunite românești, prezenți la eveniment. Începând cu data de 30 Octombrie 2023, după aproximativ șapte luni în care au reprezentat România în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii de Fier” au predat misiunea și atribuțiile militarilor Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”.

Pe parcursul următoarelor șase luni ,,Gheparzii Transilvani”, împreună cu ceilalți aliați din cadrul Grupului de Luptă, vor continua misiunea de asigurare a prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței. „În numele patriei îți înmânez arma” Moment emoționant pentru rezerviștii voluntari care vor desfășura perioada de instruire. Pe platoul Regimentului 52 Artilerie „General Alexandru Tell”, s-a desfășurat festivitatea de înmânare a armamentului individual rezerviștilor voluntari din Regimentul 52 Artilerie „General Alexandru Tell”.

Si din Batalionul 83 Rachete Operativ Tactice „Bogdan I”. În momentul înmânării armamentului, rezerviștii voluntari au rostit cu emoție dar și cu mândrie „SERVESC PATRIA!”. La sediul Batalionului 151 Infanterie „Războieni” și al Batalionului 631 Tancuri „Oituz”, seriei octombrie-noiembrie 2023 de soldați gradați rezerviști voluntari le-a fost înmânat armamentul individual, unul dintre cele mai importante momente în viața unui militar.”