Marcel Bolos: Stabilitatea Economica a Romaniei Confirmata de Agentiile de Rating

Marcel Bolos Stabilitatea Economica Romaniei Confirmata Agentiile Rating

Marcel Bolos confirma in mod oficial faptul ca agentiile de rating cele mai respectate din intreaga lume, au decis sa confirme stabilitatea economica a Romaniei in momentul de fata, ceea ce vine ca o veste excelenta pentru tara noastra, in contextul numeroaselor discutii cu privire la situatia economica.

Marcel Bolos vine cu aceste vesti extrem de bune dupa ce foarte multe necunoscute in legatura cu situatia din Romania au aparut in ultimele luni, dar iata ca lucrurile sunt intr-o situatie buna, sau cel putin asta dau de inteles autoritatile din Romania prin transmiterea detaliile cu privire la clasificarile agentiilor de rating.

“Vestea sfârșitului de săptămână: cele mai respectate agenții de rating din lume confirmă stabilitatea economică a României. După Fitch și S&P, Moody’s ne reconfirmă ratingul suveran și perspectiva stabilă. O nouă dovadă că Guvernul actual a luat măsurile necesare și că deciziile asumate de coaliție ne duc pe drumul corect.

Moody’s se așteaptă la menținerea tendinţei de creştere rapidă a productivităţii muncii, deoarece România continuă să ajungă din urmă economii mai avansate din Europa. Ei spun că reformele şi investiţiile din Mecanismul de Redresare și Reziliență şi alte instrumente din fonduri europene încep să aibă impact asupra potenţialul de creştere al economiei.

Adică #investițiile despre care mă auziți că spun, de când am venit la Ministerul Finanţelor, că sunt vitale pentru dezvoltarea României și că trebuie protejate: investiții în autostrăzi, școli, spitale, rețeaua de apă-canalizare și așa mai departe. Cum le protejăm ? Prin reforme și politici economice responsabile, care să ne aducă sustenabilitate fiscal-bugetară.

Adică să luăm acele măsuri care să ne ducă în sfera normalității, unde nu mai consumăm mai mult decât producem. Pentru că Moody’s mai subliniază și aspecte care nu ne bucură: problemele în reducerea deficitului bugetar „ar putea duce la suspendarea unei părți din fondurile PNRR anul viitor”.”