Aderarea Romaniei la Schengen Sustinuta de Bruxelles, Anuntul Vicepresedintelui CE

Aderarea Romaniei Schengen Sustinuta Bruxelles Anuntul Vicepresedintelui CE

Aderarea Romaniei la Schengen este in continuare sustinuta de catre Bruxelles, reconfirmarea venind chiar din gura unui important vicepresedinte al Comisiei Europene, mai exact in cadrul vizitei la Bucuresti, Vera Jurova reafirmand sprijinul pentru tara noastra.

Aderarea Romaniei la Schengen trebuie sa fie permisa deoarece nu mai exista impedimente in realizarea ei, sau cel putin asta da de inteles Vera Jurova, ea cerandu-le statelor care se opun acestui lucru, sa nu o mai faca, asa cum a cerut si Ursula Von der Leyen in trecut.

Aderarea Romaniei la Schengen mai este acum blocata doar de catre Austria, insa ramane de vazut pentru cat timp, mai ales ca exista presiune uriasa pe Karl Nehammer sa renunte la veto-ul sau, dar deocamdata ele n-au avut rezultatele asteptate.

Vera Jurova, vicepresedinte al Comisiei Europene pentru valori si transparenta: Aveți toți sprijinul nostru. Şi nu este ceva nou. Din nou, durează deja de ceva timp. Am auzit de la unele state membre că înainte ca România să fie invitată în Schengen trebuie finalizată monitorizarea reformei sistemului judiciar. Așa s-a întâmplat anul acesta pe 15 septembrie.

Şi ceea ce s-a întâmplat de asemenea în septembrie a fost că Ursula von der Leyen a spus foarte clar în discursul său privind starea Uniunii că România și Bulgaria merită să fie în Schengen, că faceţi tot ceea ce este necesar în domeniul migrației, al protecției frontierelor externe și astfel există un sprijin deplin care a fost declarat de multe ori în diferite foruri.