Romania: Blocarea Aderarii la Schengen de catre Karl Nehammer Incalca Drepturile Romanilor, Conform USR

Romania Blocarea Aderarii Schengen Karl Nehammer Incalca Drepturile Romanilor Conform USR

Romania continua sa puna presiune pe Karl Nehammer pentru a renunta la blocarea aderarii la Schengen, iar USR a publicat astazi un mesaj care il vizeaza direct pe cancelarul de la Viena, ei cerandu-i acestuia sa nu ii mai nedreptateasca pe romani cu deciziile pe care insista sa le mentina in aceasta perioada impotriva noastra, fara vreo baza legala.

Romania lupta pentru a adera la un Spatiu Schengen care are mai multe controale la frontiere decat a avut vreodata, iar asta in conditiile in care migratia a atins cote extrem de ridicate iar, dar USR spune ca inclusiv in aceste conditii, Karl Nehammer ar trebui sa isi regandeasca pozitia si sa nu mai fie un inamic al tarii noastre.

Romania este foarte serios afectata din cauza mentinerii blocarii aderarii la Schengen, in special pe plan economic, dar Karl Nehammer are alte obiective, inclusiv castigarea alegerilor de anul viitor, asa ca e greu de spus in ce masura presiunile, chiar si cele venite de la tari partenere ale Romaniei, ar putea sa il convinga sa-si schimbe atitudinea vis-a-vis de tara noastra.

“Ce ne dorim de la această delegație este să transmită un mesaj clar partidului condus de Nehammer: nu mai duceți un discurs cinic care câștigă voturi vremelnice pe încălcarea drepturilor a zeci de milioane de români. Este vorba de un discurs cinic, care câștigă voturi pe termen scurt, dar care nedreptățește zeci de milioane de români.

Obiectiv, România îndeplinește condițiile pentru aderare la spațiul Schengen, de ani de zile. Austria câștigă economic semnificativ de pe urma relațiilor de business cu partenerii din România. Peste 130.000 de români contribuie la economia Austriei și ajută în comunitățile locale. afirma USR.”