Ministrul Educatiei: Romania Devine Membru Intr-un Comitet Important din Cadrul UNESCO

Ministrul Educatiei comitet director unesco

Ministrul Educatiei ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara despre faptul ca participarea sa la cea mai recenta Conferinta GEnerala a UNESCO, a adus inclusiv o intrare a Romaniei in cadrul Comitetului Director la Nivel Inalt pentru Obiectivul de dezvoltare durabila 4, “educatie de calitate”.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna acest obiectiv important, dar si cat de importanta este pentru Romania intrarea in cadrul acestui Comitet Director, Ligia Deca incercand sa produca o serie de schimbari importante in sistemul educational din Romania, dupa cum puteti vedea mai jos.

“Am profitat de prezența în Paris, la Conferința Generală UNESCO, pentru a mă întâlni cu profesorii de aici care predau cursuri de limbă, cultură și civilizație românească în școli sau universități.

Am descoperit oameni pe care dorința de a păstra identitatea culturală și lingvistică a României îi face să găsească soluții și să continue să fie, pentru copiii si studenții români de aici, sprijin în menținerea legăturii cu țara în care s-au născut sau în care își au familiile.

Am înțeles cea mai mare nevoie a comunității de aici: semnalele că nouă, celor de acasă, ne pasă și că suntem alături de ei. Avem nevoie ca demersurile instituționale, precum înființarea Centrului Național Românesc pentru Învățământ la Distanță, prevăzută în noua Lege a învățământului preuniversitar, să fie completate de acțiuni concrete, precum susținerea lectoratelor sau creșterea numărului de copii care să participe la cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, ce se desfășoară deja aici.

Mulțumesc pentru deschidere și pentru firescul acestei întâlniri găzduite de Excelenta Sa Doamna Ambasador Ioana Bivolaru. Copiii români au tot sprijinul meu, indiferent de locul în care trăiesc!

România devine stat membru al Comitetului Director la Nivel Înalt pentru Obiectivul de dezvoltare durabilă 4, „Educație de calitate” (SDG4 HLSC), în contextul reînnoirii componenței acestei structuri! SDG4 HLSC este organismul care asigură funcționarea mecanismului global de cooperare în educație, cu scopul de a accelera progresul în realizarea, de către toate statele, a Obiectivului de dezvoltare durabilă 4, „Educație de calitate”.

În cadrul Conferinței Generale a UNESCO ce se desfășoară la Paris, a avut loc reuniunea SDG4 HLSC, unde au fost prezentate recomandările formulate de High-Level Panel on the Teaching Profession care s-a reunit la New York, în această toamnă.

Sunt bucuroasă că, în calitatea mea de membru al Grupului la Nivel Înalt al Secretarului General al ONU, am participat la redactarea recomandărilor care au fost adoptate astăzi!

România va sprijini în continuare demersurile comunității internaționale de transformare a educației și de accelerare a realizării Obiectivului de dezvoltare durabilă 4, dedicat educației!”