Ministrul Sanatatii: Noi Spitale in Romania si o Avertizare pentru Milioane de Oameni din Tara

Ministrul Sanatatii Noi Spitale Romania Avertizare Milioane Oameni Tara

Ministrul Sanatatii anunta in mod oficial constructia de noi spitale in Romania, Alexandru Rafila aducand in atentia oamenilor ceea ce se intampla in mod oficial din punct de vedere al initiativelor de constructie pentru unele spitale asteptate de milioane de oameni acum.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea despre ceea ce e intampla in cazul vaccinarii, atentionand ca rata de vaccinare a scazut foarte mult in ultimii ani in Romania si ca este nevoie de interventii pentru a o creste, ceva ce nu este usor de realizat si are nevoie de timp pentru a fi pus in practica in mod eficient.

“Lucrările pentru Centrul de Arși Grav de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din București înaintează rapid. 10 paturi pentru pacienții critici cu arsuri. 16 paturi pentru terapie intermediară. 10 paturi pentru microchirurgie. 2 săli de operație. 36 paturi de ATI. Investiția se ridică la 275 milioane de lei. România CONSTRUIEȘTE SPITALE!

Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru construcția Centrului de Arși Gravi de la Tg. Mureș. Centrul pentru Arși Gravi va fi amplasat în curtea spitalului existent și va fi conectat la clădirea principală a acestuia. 5 paturi pentru pacienți critici. 10 paturi pentru terapie intermediară. 57 de paturi de ATI. 25 de săli de operație.

Investiția se ridică la 322 de milioane de lei și va fi asigurată de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială. România construiește spitale! Strategia naţională de vaccinare aprobată prin hotărârea guvernului României este o parte a strategiei naţionale de sănătate. Principiul care a stat la baza realizării acestei strategi.

Este vorba despre faptul că vaccinarea reprezintă un drept şi nu reprezintă o obligaţie. Tot ceea ce este conţinut în această strategie se referă la dreptul oamenilor din România de a fi informaţi corect, de a se vaccina, iar autorităţile, instituţiile specializate medicale sunt responsabile pentru asigurarea acestor lucruri.

Acestea sunt principiile de bază iar conţinutul acestei strategii nu are nimic de-a face cu obligativitatea vaccinării şi dimpotrivă, dreptul cetăţeanului în ceea ce priveşte opţiunea sa este respectat. Opţiunea sigur că este a cetăţeanului şi cred că toţi avem o responsabilitate ca să ne protejăm copiii împotriva principalelor boli transmisibile care fac ravagii.”